Tri tima sistema "deliveri junit" dobila direktore

Formiranje stručnih timova u okviru Vlade Srbije, po sistemu "deliveri junit", već daje određene rezultate, izjavio je  premijer Aleksandar Vučić.

Formiranje stručnih timova u okviru Vlade Srbije, po sistemu "deliveri junit", već daje određene rezultate, izjavio je  premijer Aleksandar Vučić.

"Formiranje ovih timova ima veze sa funkcionisanjem i isporučivanjem rezultata u određenim sferama društvenog života. Već sada je prisutna neuporedivo veća odgovornost u pojedinim ministarstvima", rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, članovi ovih timova nemaju nikakvu političku funkciju.

"Oni će raditi samo pri mom kabinetu i izveštavati me na dnevnom nivou ili najmanje jednom u dva dana o tome kako napreduju ključni projekti koje smo izdvojili", rekao je premijer. "Politika" piše da će 15 ljudi raditi u pet timova formiranih pri Vučićevom kabinetu po sistemu "deliveri junit" (u prevodu - "jedinica za isporuku").

Prema dokumentu u koji je list imao uvid, reč je o timovima za direktna ulaganja, restrukturiranje velikih državnih sistema, reformu državne uprave, insfrastrukturu, kao i za poljoprivredu. Pored direktora, svaki tim imaće još dva zaposlena - starijeg službenika i analitičara. Prema izvoru lista, zasad su tri tima dobila direktore. Na čelu jedinice za infrastrukturu biće Igor Lončarević, na čelu tima za poljoprivredu Dragan Glamočić, a tim za restrukturiranje velikih državnih sistema vodiiće Srđan Kuprešanin.

Rad svih timova koordiniraće jedan čovek koji svakodnevno podnosi izveštaje premijeru, navodi list i dodaje da isti izvor demantuje medijske napise da će rukovodilac "deliveri junita" biti čovek Tonija Blera, bivšeg britanskog premijera koji je i autor ovog projekta.

  • slavica

    10.03.2015 22:15
    pitanje
    Možda sam ja zaista glupa, ali čemu onda sva ta ista ministarstva?
  • Planer

    10.03.2015 13:25
    Protest i protest!
    Nijedan režimski medij ne sme da prenese da će u Beogradu biti protest 14. marta u 13h.

    Narode ustani protiv ovih polupismenih i pokvarenih, mafijaških službenika koji rasprodaju ovu zemlju budzašto kojekakvim kriminalcima. Prodaju telekom, prodaju eps, aerodrom...

    Naša građanska dužnost je da ih zaustavimo! Sami od sebe neće stati.

    Potražite na fejsbuku protest "odbrani i podrži" , protest je građanski bez ijednog političara.
  • 10.03.2015 12:51
    Ko izda, pi... Ko ti može verovati kada si od okoroleg četnika sa kamom u ruci, postao EU fanatik da pored tebe Sonja Liht izgleda kao teški rusofil? Mene brine nedoumica, nisam stručnjak pa pitam, kako psiholozi nazivaju osobe koje menjaju svoje stavove koji idu iz jedne krajnosti u drugu?
    Mene to brine,jel i vas to brine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.