NVO: Poniženje što je Vučić počasni građanin Novog Pazara

Predstavnici nevladinog sektora u Novom Pazaru ocenili su da je dodeljivanje titule počasnog građanina tog grada premijeru Srbije Aleksandru Vučiću "poniženje za sve građane i dodvoravanje lokalnih političara vladarima u Beogradu".
Predstavnici nevladinog sektora u Novom Pazaru ocenili su da je dodeljivanje titule počasnog građanina tog grada premijeru Srbije Aleksandru Vučiću "poniženje za sve građane i dodvoravanje lokalnih političara vladarima u Beogradu".

Direktorka Kulturnog centra Damad Zibija Šarenkapić rekla je radiju Sto plus da se kao građanka Novog Pazara oseća "iznevereno, rastuženo i duboko poniženo". Ona je rekla da se takvom odlukom građani Novog Pazara primoravaju na potpuni zaborav i brisanje sećanja i dodala da je nezadovoljna, jer pre ovakve odluke nije održana javna rasprava i nisu konsultovani građani.

"Svi koji su glasali za to treba da objasne građanima zašto su ih stavili u ovako neprijatnu situaciju. Jasno mi je da je sedam miliona evra veliki novac, ali taj novac ne dolazi od Vlade Srbije, već iz Emirata, a mi smo titulu počasnog građanina dali Vučiću, koji je samo dopustio da taj novac dođe u Novi Pazar", izjavila je Šarenkapić.

Programski koordinator NVO Urban in Sead Biberović je ocenio da političari u Srbiji žele da svi građani dobiju kolektivnu amneziju i zaborave šta su oni radili u prošlosti. "Vučić želi da zaboravimo da je Skupštinu Srbije proglašavao sigurnom kućom za Ratka Mladića, kojem se sudi zbog genocida nad Bošnjacima ili da zaboravimo njegove izjave o Velikoj Srbiji. Svi građani Srbije, a pogotovo Bošnjaci, ne mogu i ne žele da zaborave šta je Vučić govorio i radio", rekao je Biberović.

On je naglasio da Vučić nije odgovoran zato što je postao počasni građanin Novog Pazara, već lokalna vlast Rasima Ljajića i njegova stranka koja je koalicioni parner Srpske napredne stranke. "Ovo je dnevnopolitička igra, odnosno, želja koalicionih partnera naprednjaka da se dodvore svojim vladarima", istakao je Biberović.

Skupština Novog Pazara je na jučerašnjoj svečanoj sednici povodom Dana grada proglasila Vučića počasnim građaninom, a za tu odluku su glasali odbornici vladajuće većine, kao i opozicione Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka. Obrazlažući ovu odluku, gradonačelnik Meho Mahmutović ocenio je da je Vučić učinio puno za Novi Pazar.

  • btr

    22.04.2015 07:07
    Vučić je ljubav,
    Vučić je zlato,
    I mama i tata,
    I napravi mi brata...
    Mislim da sam video pesmicu o velikom av-av.
    Može li neko da dođe, da mi istera Vučića iz frižidera?
  • Osoba M

    22.04.2015 06:21
    Jos cemo mu, kao onomad Titu, poceti dizati spomenike na svakih 5 metara, nazivati ulice i gradove po njemu.
  • Posmatrač

    22.04.2015 05:05
    A Naser Orić kao počasni građanin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.