Poginula žena, povređeno još 60 srpskih turista, vozač zaspao

Tridesetpetogodišnja D.P. je poginula, a 60 osoba je povređeno kada se autobus pun turista prevrnuo na autoputu kod Bubanj Potoka.
Tridesetpetogodišnja D.P. je poginula, a 60 osoba je povređeno kada se autobus pun turista prevrnuo na autoputu kod Bubanj Potoka jutros malo posle 4h.

U autobusu na sprat koji se prevrnuo bila su 84 putnika koji su se vraćali sa letovanja iz Polihrona u Grčkoj.

Direktor Urgentnog centra Milika Ašanin rekao je da je primljeno 60 osoba, od koji je petoro sa teškim povredama na odeljenju reanimacije. Dvoje zbog povreda glave su na neurohirurgiji, a jedno na vaskularnoj zbog teške povrede noge.

Direktor bolnice u Tiršovoj Zoran Radojčić kaže da je primljeno 13 povređene dece, a petoro ih je zadržano zbog ozbiljnih povreda. Jedno dete je u teškom stanju sa teškom povredom glave i ono je na intenzivnoj nezi i u stabilnom je stanju po rečima lekara. Njemu je polomljena karlica i kosti lica.

Lakše povređeni putnici prevezeni su autobusom saobraćajne policije. U autobusu su bile čitave porodice i puno male dece.

Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu, izleteo sa puta i zaustavio se tek stotinak metara kasnije, nakon što je udario u zid. Prednji deo vozila je smrskan i očevici kažu da je čudo da nema više stradalih. Nije poznato koji je uzrok.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač turističkog autobusa "Barcino tursa" najverovatnije je zaspao za volanom. Policijski uviđaj još je u toku, a vozač je među povređenima.

Veliki je zastoj nastao je u saobraćaju u smeru ka centru Beograda. Takođe, u pravcu Niša kolona je sve do isključenja za Požarevac. Autobus još uvek nije sklonjen s puta.

  • sovra

    22.06.2015 13:29
    Sve i da postuju zakon vozaci posle puta u grcku imaju cetiri sata da se parkiraju,ociste bus,iztusiraju se i odmore oko sat vremena i nazad 850km. I sad ako se vozacu ne spava u momentu kad je njegov slobodan termin zamislite koliko je on spreman za voznju nazad.
  • -

    22.06.2015 12:31
    -
    i naravno da je agencija kriva zbog odnosa prema vozacima

    ovo je jos jedan slucaj kontrasta
  • -

    22.06.2015 11:35
    -
    i sta kazete pre neki dan, polovnjaci su krivi za udese.
    u nekim medijima pise da se udes desio dok su vozaci menjali mesta tokom voznje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija