Krivična prijava protiv Zorane Mihajlović i NN lica zbog "Beograda na vodi"

Poslanik DS Balša Božović podneo je krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i NN lica zbog potpisivanja ugovora o projektu "Beograd na vodi".
Poslanik DS Balša Božović podneo je krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i NN lica zbog potpisivanja ugovora o projektu "Beograd na vodi".

Time je, kako Božović navodi, naneta šteta Srbiji.

Božović je rekao da je Mihajlovićeva, po prethodnom dogovoru sa NN licem, potpisala taj ugovor, propustivši da iz njega izostavi ili izmeni odredbe štetne po Srbiju. Time je, prema njegovom mišljenju, Srbiji naneta šteta koja se ogleda u činjenici da je zaključenjem tog ugovora dozvolila da država preuzme ugovorne obaveze čija vrednost višestruko prevazilazi vrednost udela Srbije u zajedničkom preduzeću od 32 odsto.

Poslanik DS tvrdi da je to prouzrokovalo direktnu imovinsku korist arapskom partneru. "Veoma je važno da svi akti koji poništavaju domaće zakonodavstvo i Ustav moraju biti stavljeni van snage", rekao je Božović.

Mihajlović: Božović radi na štetu građana Srbije

Ministarka Zorana Mihajlović ocenila je da će projekat "Beograd na vodi" doneti mnogo koristi Srbiji i dodala da joj je žao što to ne razume Balša Božović.

"Šteta što narodni poslanik DS ne shvata da njegovo delovanje šteti Srbiji i građanima naše zemlje. Razumem da opozicioni poslanik Božović bude protiv projekta "Beograd na vodi" zato što njegova stranka nije imala znanja, volje i hrabrosti da se upusti u jedan ovakav projekat. Ali ne razumem da neko, pa i poslanik Božović, može da bude protiv toga da se uposli domaća građevinska industrija", navodi se u izjavi Zorane Mihajlović.

Dodala je da je Božović "mogao da podnese prijavu i zbog dolaska "Ikee", "Lidla", zbog toga što MMF pozitivno ocenjuje reforme koje sprovodi Vlada Srbije, zbog toga što smo skočili na listi Svetske banke".

  • on u ploču

    27.11.2015 09:51
    ona u klin
    Muka mi je više od ovakvih zamena teza. Kada novinari postavljaju pitanja, trebalo bi da prekinu davanje odgovora koji nema veze sa pitanjem. Kao u ovom slučaju - na njegove optužbe ona odovara zamenom teza. A većina življa sa ove nesrećne teritorije misli - alaj mu je i odbrusila, svaka joj čast. I niko više ne postavlja ključno pitanje - zašto vrednost obaveza koje je Srbija preuzela prevazilazi vrednost njenog udela udela???
  • nn

    25.11.2015 13:38
    Svaki početak je težak
    To "žuti" ! Dosta priče, mora se nešto i raditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija