EPS od 1. jula postaje akcionarsko društvo

Reorganizacija Elektroprivrede Srbije nastavlja se i u 2016. koja će biti godina suštinskih promena, a 1. jula bi EPS trebalo da postane akcionarsko društvo, izjavio je direktor te kompanije Aleksandar Obradović.
Uskoro bi i EPS Snabdevanje trebalo da bude pripojeno matičnom preduzeću Elektroprivreda Srbije, koje će funkcionisati kroz dva pravna subjekta, JP EPS i EPS Distribuciju.
 
Obradović je za kompanijski časopis "EPS Energija" rekao da se objedinjavanjem proizvodnje električne energije i uglja zajedno sa trgovinom sada mnogo bolje planira i veće su uštede u celom sistemu.
 
- Reorganizacija je donela uštede i efikasniji rad, a i šestomesečni rezultat u 2015. godini bio je odličan, umesto 10 milijardi gubitka ostvarili smo dobit od tri milijarde dinara. Samo u četiri objedinjene nabavke uštedeli smo 1,5 milijardi dinara. Jedinstven način poslovanja je garancija da će EPS dugoročno biti finansijski stabilna kompanija - rekao je Obradović.
 
Prema njegovim rečima, prvi rezultati poslovanja EPS-a u 2015. godini znaće se sredinom ovog meseca, ali sve procene pokazuju da će biti mnogo bolji od plana.
 
Obradović je najavio i da EPS pored nastavka reorganizacije u ovoj godini planira da bude više prisutan na berzama električne energije, očekuju ga i pripremni radovi za početak gradnje trećeg bloka u termoelektrani Kostolac B, kao i nastavak zelenog kredita u Kolubari i projekat revitalizacije malih hidroelektrana. 
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija