Tadić za savez SDS-a, LDP-a i LSV-a

Predsednik SDS-a Boris Tadić izjavio je, nakon sastanka sa liderima LDP i LSV, da će tim strankama predložiti formiranje saveza za vanredne parlamentarne izbore.

Tadić je rekao da su otvoreni za razgovor i s drugim strankama i da će predstavnici tog bloka sutra razgovarati s predstavnicima Demokratske stranke.

"Najveći problem je Vlada Srbije koja je stvorila 150.000 novih građana koji žive u uslovima apsolutnog siromaštva, ona nema razvojna rešenja, bavi se nerealnim obećanjima poput plate od 500 evra, što podrazumeva godišnji rast od 10 odsto, a to je nemoguće", rekao je Tadić.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je da je premijer Aleksandar Vučić odlučio da budu održani vanredni parlamentarni izbori kako bi obnovio vlast, kao i da je glavni cilj najavljenog saveza da pobedi Vučića.

Upitan da li će doći do konkretnije saradnje sa DS-om, Jovanović je ocenio da nije ključno pitanje odnosa tog opozicionog bloka i DS-a, već kako pobediti Vučića.

Lider LSV Nenad Čanak najavio je da će danas biti održana sednica Predsedništva te stranke na kojoj će biti reči o, kako je rekao, tačkama oko kojih se LSV nedvosmisleno slaže sa SDS-om i LDP-om, ali i oko onih u vezi kojih postoji različita viđenja.

Autor: Beta

  • Loto

    18.01.2016 23:53
    Kakvi tiketi :D Kvote neverovatne. Iz opozicije u koaliciju. Mislim da cu igrati X.
  • Gavra

    18.01.2016 17:47
    smaraju ...
    Tadić ostavio nekoliko stotina hiljada ljudi u apsolutnom siromaštvu , Čeda razmišlja samo kako da smeni vučića - a nema rešenje ni za jedan problem , a Čanak izdao Vojvodjanske glasače odavno i dao naše novce Srbistanu . Nažalost , opozicija i pozicija nam je ista LRDDŽ iliti "leva ruka-desni džep "
    . U SNS osim Vučića nema ni jedan dobar kadar , a sad se treba podsetiti kako je Tito , taj narodni izdajnik i apsolutista , kako ga sad zovu , umeo balansirati izmedju Rusije i zapada ... hajde malo učite istoriju , inače ćemo mi iz severne pokrajine kopirati kosovare i katalonce .
  • Alapača

    18.01.2016 16:50
    Neverovatno! Pored nekolicine formiranih političkih stranaka sada su našli pred izbore da prave savez?! Na prethodnim izborima, od propalih po9litičkih stranaka oformili su se nekoliko novih političkih stranaka! Od DSa osnovana je NDSS, od G17plusa Ujedninjeni Regioni Srbije i tako dalje. Koliko pute treba da slušamo priče o formiranju njihovih stranaka pred same izbore? Narod već zna njihove priče napamet! Da nije tužno bilo bi smešno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija