Paspalj poklonio 1.500 ploča Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka Srbije postala je novi dom za 1.500 gramofonskih ploča iz stare arhive Stidija B koje je Žarko Paspalj spasao sa deponije.

Legendarni košarkaš i aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta kaže da su ga pozvali iz ove institucije i izneli predlog koji je odmah prihvatio.

- Jedna žena iz Narodne biblioteke Srbije je posle priče u novinama pronašla moj broj i kontaktirala me. Objasnila mi je da NBS u arhivi čuva oko 18.000 ploča. Predlog mi se odmah svideo, brzo smo se dogovorili i momci su došli sa kombijem i odneli ploče. Državi i treba da pripadne državno - kaže Paspalj.

U posed starim pločama Paspalj je došao kada ga je prijatelj obavestio da se "nešto dešava sa arhivom Studija B" i odlučio da proveri.

Na resiklažnom centru u Višnjici pronašao je brojne ploče klasične muzike, kao i domaćeg i stranog roka i popa i preneo ih na sigurno. Pomenute ploče nalazile su se u magacinu u Borči, sve do momenta kada su novi vlasnici odlučili da iz tog magacina izbace sve stvari koje se ne koriste godinama. Među njima su bile i ploče koje je spasao Paspalj.

Autor: Blic

  • Živ bio!

    21.01.2016 10:06
    Hvala Ti, Paspalje, u ime naroda Srbije i svih ljubitelja muzike sa trajnom vrednošću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija