Dajemo tri i po miliona dinara za zastave

Građani Srbije koji nisu mogli oka da sklope zbog toga što na ponekoj instituciji nije istaknuta državna zastava, što je nema u holu, recimo, nekog ministarstva, pa čak i na stolu državnih funkcionera, ili zato što su neke od postojećih pohabane, mogu odmah da odahnu.

U planu je njihova nabavka za koju će ti isti građani Srbije iskeširati 3,5 miliona dinara.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa raspisala je javnu nabavku državnih zastava. Od 3,5 miliona bez PDV-a koliko je ukupna procenjena vrednost te nabavke, za ovu godinu je opredeljeno oko 2,6 miliona, a za narednu oko 900.000 dinara. Kao razlog opravdanosti ove nabavke navodi se "zamena dotrajalih i opremanje novih prostora".

Inače, u planu je nabavka blizu 2.000 zastava različitih dimenzija, zatim postolja za zastave, kao i stalaka za stone zastavice, jarbola i drugo. Najviše će, i to 1.000 komada, biti nabavljeno, kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, zastava Srbije i stranih država od poliestera sa otvorima za propuštanje vazduha za spoljnu upotrebu, dimenzija 60x90 centimetara sa drvenim kopljem, ali i 700 takvih istih zastava bez drvenog koplja.

Javna nabavka obuhvata i ukupno 300 kvadrata zastava Srbije od krep-satena sa aplikacionim grbom i resama, zatim 20 kvadrata zastave Srbije od krep-satena sa vezenim grbom i resama, ukupno 400 kvadrata zastava Srbije od mrežastog poliamida sa aplikacionim grbom za spoljnu upotrebu i oko 300 kavdarata zastava Srbije od poliestera sa otvorima za propuštanje vazduha za spoljnu upotrebu. Otvaranje ponuda biće odražano 29. februara, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena.

Još blizu milion dinara za pločice sa imenom

U planu je još jedna nabavka i to državnih obeležja i natpisa, a ukupna procenjena vrednost te nabavke iznosi 800.000 dinara bez PDV-a. Od toga je za ovu godinu namenjeno 600.000, a za sledeću 200.000 dinara.

Naime, u planu je nabavka "tabli za obeležavanje državnih organa", set za vrata (sa graviranim grbom, nazivom republičkog organa i imenom korisnika poslovnog prostora), razne natpisne pločice za spratove, označavanje sala, označavanje izlaza, putokaza, potom natpisne pločice – vinjete za konferencijski sto, sa imenom i funkcijom.

Ako planirate da posetite nekog u Vladi, imaćete priliku i da vidite nove natpisne pločice vinjete od gravipleja i mesinga sa ugraviranim imenom člana Vlade i mnoge druge stvari koje će vas obradovati.

Autor: Alo

  • Skretničar

    22.02.2016 11:20
    Republika sa krunom na zastavi... Rehabilitovani građanin koji se lažno predstavlja kao NJKV...
  • Ustanak

    22.02.2016 10:19
    A mora neki patriotski Srbin i džipa da kupi.
    Bilo gde bi se podigao ustanak zbog ovakvih stvari.
    Ovde se ne diže ustanak ni kada poskupi gorivo u doba kad svuda pojeftini, a porez i stanarine da ne pominjem.
  • Branko

    22.02.2016 07:53
    Sto nisu kupili zastave kod brace Kineza? Ima srBskih zastava i u kineskim radnjama koliko hocete, oko 150 dindzi. Svi navijaci ih tamo nabavljaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.