Zukorlić ulazi u politiku, više nije muftija

Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) "Za pomirenje" Muamer Zukorlić podneo je danas ostavku na mesto sandžačkog muftije i više se "ne može i ne želi da se vrati na tu versku poziciju".
"Ovu odluku sam doneo nakon konsultacija sa reis-ul-ulemom Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Huseinom Kavazovićem, a sa namerom da stavim tačku na pokušaje da se moj ulazak u politiku iskoristi protiv islamske zajednice", izjavio je Zukorlić.
 
Zukorlić, koji je pre ostavke doneo odluku o zamrzavanju funkcije sandžačkog muftije, i dalje će ostati aktivan u Islamskoj zajednici u Srbiji. Biće raspoređen na radno mesto savetnika za razvoj, organizaciju i obrazovanje, poziciju koja nije verska.
 
Bivši muftija je naveo i da njegova kandidatura na predstojećim izborima ne predstavlja eksperiment ili izlet u politiku, već važnu životnu odluku, koja predstavlja novu stranicu političkog prostora u Sandžaku i Srbiji.
 
"Svojim angažmanom na političkoj areni daću novi duh, zamah i svežinu koja nedostaje političkom prostoru, jer su sve koncepcije, ideologije i metodologije potrošene. Osim mene i političkog programa pomirenja, na ovim izborima nema novih lica, novih ponuda ili ideologija", rekao je Zukorlić.
 
On je dodao da koncept "pomirenja" nije nov na političkoj sceni, ali prvi put ima šansu jer ga nudi "nekonvencionalan političar koji je često predstavljan kao osoba sklona borbi i oštroj retorici".
 
Autor: Beta
 
Foto: Media centar Beograd
  • Komšija

    14.03.2016 20:49
    Nek je sa srećom.
    Imao sam sreće da gospodina Zukorlića upoznam i doživim snagu wegovog intelekta pa mogu reći da će pšolitička scena Srbije sa njim dobiti na kvalitetu.
  • Vlada

    14.03.2016 19:45
    ---
    Zna Zukorlić gde je lova, u politici a ne religiji. Jer politika je nova religija.
  • Miki Novi Sad

    14.03.2016 15:31
    Muftija, Znajte da ce muslimani u Vojvodini glasati za Vas. Vi ste bili i bicete muftija muslimana u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija