Većina žena na porođaj ide preko veze

Istraživanje o stanju porodilišta u Srbiji, roditeljskog portala "Bebac" pokazalo je da je čak 40 odsto žena imalo vezu kada se porađalo.
Upitnik na koji je odgovorilo više od 6.000 žena otkrio je da čak 78 odsto žena tvrdi da nije smelo da jede i pije vodu, te su bile gladne i žedne tokom porođaja.
 
Trećina ispitanica nije bila obaveštena o svakoj intervenciji, a one su neretko rađene bez njihove saglasnosti. Trećina žena takođe tvrdi da nisu odmah nakon porođaja bile informisane o stanju svog deteta.
 
Kakva su nam porodilišta?
 
Sve žene koje su se u prethodnoj deceniji porodile u Srbiji moći će da iznesu svoje mišljenje: da li su se osećale dostojanstveno i poštovano za vreme boravka u porodilištu, da li su imale "vezu" kako bi dobile odgovarajući tretman ili su za bolji tretman dale novac, da li su imale svu neophodnu podršku lekara i babica, da li su uvek bile dobro obaveštene o stanju novorođenčeta, te da li su imale pomoć pri dojenju.
 
"Upitnik "Kakva su nam porodilišta?" ima za cilj da podstakne sve žene - i one sa lošim iskustvima i one koje imaju reči hvale, da učestvuju u istraživanju, kako bismo dobili što realniju i objektivniju sliku o svakom porodilištu zasebno", navode organizatori. Dodaju da je krajnji cilj ovog istraživanja da javnost u Srbiji ima jasan uvid u to koja porodilišta su primeri dobre prakse kada su u pitanju uslovi za trudnice, mame i bebe, a koja ne.   
 
Sve mame upitnik mogu popuniti na portalu Bebac.com.
 
Autor: 021.rs
  • Cwele

    15.03.2016 09:49
    Jos kad bi znali i da lece.
  • Nomad

    15.03.2016 09:18
    Za prvo dete su nam tražili u Betaniji 200e da "prođe sve u redu". Nismo dali, pa je bebac dobio krvarenje i proveo skoro dva meseca na intenzivnoj.
    Sada za drugo dete ako mi budu tražili novac ponudiću im njihov život u zamenu - ako se bebi desi nešto i njima će. Kraj priče.
  • Nije svejedno

    15.03.2016 09:04
    Meni plaćena veza vrhunskog ranga nije sprečila ubistvo deteta iz nehata. Kao ni falsifikovanje trudničkog dosijea, sa 3 potpisa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.