U Srbiji manje turista zbog loših puteva

Do većine destinacija, naročito u seoskom turizmu, teško se stiže zbog loše infrastrukture.

Kada turista zavrti globus, ima puno razloga da mu se prst zaustavi upravo na Srbiji. Sigurno će uživati u divnoj prirodi u našoj zemlji, ali je problem što do mnogih mesta neće moći da stigne a da mu ne otpadne točak na kolima.

Hotelijeri i seoski domaćini prizivaju i domaće turiste. Država im pomaže izdavanjem vaučera, ali čak ni popusti ne vrede puno kada se do mnogih destinacija jednostavno teško stiže.

Ivan Vilimonović iz Udruženja rudnjanskih domaćina tvrdi da zbog putne infrastrukture on i njegove komšije u selu gube nekoliko hiljada noćenja godišnje.

"Glavni put sa Ibarske magistrale je dug oko 24 kilometra i asfaltiran je pre deset godina, tako da je u lošem stanju, a uz to je i uzak. Neophodno je da se Studenica i Rudno povežu putem od oko 14 kilometara, jer bi on značajno skratio vožnju. Mnogo gubimo, jer nemamo taj put i glavni je prioritet da se on napravi. Kada bi se obazirali na saobraćajnu infrastrukturu, turisti bi mnogo ređe svraćali i u Kosjerić", objašnjava Vilimonović.

Slađana Lečić iz Turističke organizacije u ovoj opštini, kaže da gostiju ima, ali da bi ih bilo i mnogo više da su putevi bolji. Da bi uživali u gostoprimstvu seoskih domaćina, turisti moraju baš dobro da se organizuju.

"Trenutno imamo lošu vezu sa Beogradom, jer je pruga Beograd-Bar u prekidu zbog odrona. Nemamo ni direktnu autobusku liniju do prestonice. Autobus od Zlatibora za Novi Sad vozi četiri ili pet puta dnevno, a staje u Valjevu, tako da gosti moraju da presedaju do Kosjerića. Lokalni putevi su u očajnom stanju, a poplave su dodatno doprinele da se ono pogorša", priča Lečićeva.

U Ministarstvu građevine ističu da su opštine dužne da vode računa o stanju puteva iz svoje nadležnosti i napominju da neke to i rade.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu Novosti.

Autor: Novosti

  • The Lalosh

    07.04.2016 00:16
    @//
    Ti izgleda i ne znaš šta imaš pod nosom. Putevi su stvarno katastrofa, ali kada se ohrabriš da kreneš njima videćeš da debelo grešiš kada tvrdiš da u Srbiji nema šta da se vidi.
    Lep je Prag ili Beč, ali ko voli prirodu a nije bio na Tari, Uvcu, Staroj planini...
  • hm pa da

    06.04.2016 19:01
    Izbori su tu. Hajde da svedemo račune ko je šta uradio do sada od ovih na vlasti, uporedo sa onima pre ovih i onih što su bili na vlasti pre 2 izbora. Prosto, nema za koga da glasam.
  • /

    06.04.2016 13:55
    /
    da, bas je samo zbog puteva. mnogo manje ih je i zbog nekvalitetnog sadrzaja,

    rumunski putevi su uzaniji ali zato nisu srusili banku komune.

    causesku nije bio zaljubljen u betonske kocke pa je tamo gde je porusio kvartove stavio lotose.
    dok su nasi idioti mecali bunkere kao pozorista i isprali mozgove modernizmom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.