Vučić: Pastora ću predložiti za predsednika Skupštine Vojvodine

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da će lidera SVM Ištvana Pastora predložiti za drugi mandat na mestu predsednika Skupštine Vojvodine.

On je dodao da je SVM pouzdan koalicioni partner SNS i istakao da ne isključuje mogućnost da pozove još neku stranku u sastav nove pokrajinske vlade.

Na pitanje kada se očekuje formiranje nove vojvođanske vlade, rekao je da čeka da se Pokrajinska izborna komisija prvo oglasi sa zvaničnim rezultatima. Ko će biti novi premijer vojvođanske vlade i kada će se formirati republička vlada, znaće se posle vanredne skupštine Srpske napredne stranke, zakazane za 28. maj, izjavio je lider naprednjaka.

On je prigovore ostalih stranaka koje su prešle cenzus, da je na izborima bilo neregulanosti, ocenio kao besmislene. "Čisto i čestito smo pobedili. Podneta su samo dva prigovora i to je podnela SNS, u Vranju i u Jagodini zbog pijanog radikala. Danas je OEBS rekao da nikakve političke krađe nije bilo“, istakao je Vučić.  

Dodao je da ostavlja nadležnim državnim organima da provere navode. "Onaj ko gubi, uvek grešku vidi u lošoj sreći. Ovo je jedinstveni primer Evropi kako se izbori dobijaju".

Aleksandar Vučić je još naveo da su pojedine stranke "preskočile" cenzus prošle noći u nedovoljno razjašnjenim okolnostima. "Čudne stvari su se desile tokom noći. Čudne posete, pretnje, pritisci i pitanja zašto RIK ne radi noću, a radi, a da niko nije pitao zašto PIK ne radi, već spava", naveo je Vučić i ocenio da ko zna šta bi se još dogodilo da SNS nije osvojio apsolutnu većinu na izborima.

Ocenio je da su u toku noći "pod čudnim okolnostima" svi prešli cenzus i da su se "nagurali" između 5,01 i 6,03 odsto, dok je pobeda SNS bila čista kao suza.

Autor: 021.rs

  • Vladimir

    26.04.2016 10:21
    @lala, @neko, @nsss
    Ako niste botovi, onda vas molim da se ne bavite komentarima... Pa taj isti Pastor je već četiri godine u vlasti sa Pajtićem, i sad on je, kao, pošten, a Pajtić lopov? A da ne pričam da je SVM od 2000., zajedno sa DS i LSV na vlasti u Vojvodini. Dakle, ili su svi lopovi (a da jesu, već bi nam bili puni zatvori, a ovako je samo puna naslovna strana Informera), ili su svi pametni, lepi i pošteni. Ne može, drugari, jedan u zatvor, a drugi ostaje vlast i to vam je logično...
  • Carls Tejlor

    25.04.2016 23:11
    Svi cemo ispastati. Zao mi je samo onih koji su nesto preduzeli protiv ovoga.
  • Kika

    25.04.2016 22:54
    Zaslužio čovek nagradu za sve gluposti koje je radio. Jedino što ume jeste da trguje interesima! To što je Mađar ne opravdava, nisam ni ja Srbin, pa imam prava to da kažem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija