Na Vračaru će u vlast DS i Dosta je bilo

Funkcioner Demokratske stranke Branimir Kuzmanović izjavio je danas da očekuje da će u beogradskoj opštini Vračar vlast formirati koalicija oko DS-a i Pokret "Dosta je bilo".

"Očekujem da imamo većinu s Pokretom 'Dosta je bilo' i naravno da smo spremni za potpunu transparentnost u vršenju vlasti, kako traži taj pokret, jer opština Vračar je i do sada bila jedna od najtransparentnijih lokalnih samouprava", rekao je Kuzmanović koji je na lokalnim izborima 24. aprila bio nosilac liste "Vračar slobodno".

Ta lista, na kojoj su DS, SDS, LDP, SDU, NOVA i LS, osvojila je 17 mandata, SNS 16, Pokret Dosta je bilo sedam, socijalisti tri, a koalicija DSS-Dveri dva odbornička mandata.

Kuzmanović je podsetio da je bio prvi predsednik opštine u Srbiji koji je javno objavio svoju imovinsku kartu na sajtu opštine. "Imali smo objavljivanje svih javnih nabavki na sajtu opštine još 2008, tako da što se transprentnosti tiče, verujem da možemo da ispunimo sve zahteve Pokreta 'Dosta je bilo' i da na taj način možemo da formiramo većinu", rekao je Kuzmanović.

On je podsetio na brojne akcije podrške penzionerima i đacima koji žive u opštini Vračar, najaviviši da će i buduća vlast nastaviti da sluša sve što kažu građani. On je objasnio da opština ne bi mogla da pomaže penzionerima i djacima da nije štedela i smanjila administraciju za skoro 30 odsto, najviše u Srbiji.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.