Opozicija danas protestuje ispred sedišta RIK-a

Opozicione stranke održaće danas u 13 časova ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu protest za, kako navode, odbranu izborne volje građana.
Koalicija Demokratska stranka Srbije-Dveri, Demokratska stranka, pokret Dosta je bilo i koalicija Socijaldemokratska stranka-Liberalno demokratska partija-Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvali su građane na protest zbog, kako su naveli, falsifikovanja rezultata izbora.
 
Protest je organizovan pošto je RIK saopštio rezultate 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta po kojima je koalicija DŠ-Dveri završila ispod cenzusa za jedan glas. Protestu opozicionih partija zbog navodnih nepravilnosti u izbornom procesu i radu RIK-a pridružiće se i lider Levice Srbije Borko Stefanović.
 
Lider DS Bojan Pajtić pozvao je lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića i Nove Srbije Velimira Ilića i sve ljude koji su se pre 20 godina borili protiv krađe na izborima, da se pridruže protestima.
 
Autor: agencije
  • O

    30.04.2016 10:35
    Svaka greška se plaća, kad-tad.
    Da ta sadašnja opozicija, pogotovo DS, kome je (kulturni, obrazovani, pristojan, misleći) narod verovao nekad (Tadiću...Tadiću...) nije izvarala taj isti narod, da Tadić nije napravio prevaru veka i slizao se sa socijalistima, a radi vlasti, da svega toga nije bilo, DS i njima slični bi danas bez problema bili pobednici, jer svi oni koji nisu izašli na izbore su u većini njihovi nekadašnji ( prevareni) glasači.
    Ko šta seje - to i žanje.
    Treba na vreme misliti.
    Imali ste do tada neviđenu podršku naroda (ne verujem da se može ponoviti), prokockali ste je i sada molite za milostinju. Sami ste pomogli "korovu" da ponovo nabuja i uništi sve lepo i vredno u ovom društvu. Sami ste ga zalivali i đubrili, tako da mu je korenje sada još dublje i jače. Vi ste nas i uvalili u ovo beznađe, a imali ste takvu istorijsku šansu... Svi vi i dalje ostajete "političari" jer to vam je zanimanje (s'koje god strane gledano, leve ili desne), tako da će vama svima uvek biti dobro. A narod? Oduzeli ste nam sve što se moglo, raskrčmili i rasprodali, pretvorili vredne radne ljude u robove koji rade u neljudskim uslovima po ceo dan, za platu od koje ne mogu ni preživeti. A sada molite za milost. Jadno i bedno.
  • Kontrolor

    30.04.2016 10:12
    Sve stranke imaju svoje kontrolore u RiK-u i na biralistima. Ni jedan nijeprijavio nepravilnost. Ako se nekn optuzuje za kradju,prvo kaznite svoje koji su je dopustili i ucestvovali u njoj.
  • Šamlov

    30.04.2016 09:49
    vi to,ti to
    Borise,sta je život nemože da čeka,tvoja krilatica koja te je držala na vlasti,tri mandata ste se iživljavali,vozili dobra kola,i sada ste našli da svodite glasove naroda,tri mandata ste bili nedodirljivi,ne branim SNS i njihov lider je u startu napravio grešku....Vulin za ministra odbrane....to ne da neide nego ..strašno,samo me interesuje koliko treba platiti za ministarsku fotelju ,pa tako ljudi koji veze nemaju sa poslom i datim zadacima budu ministri,tipa Mihajlovićka se razume u struju pa onda u puteve veze sa vezom nema..........tako da i tu se vidi kraj samo je SNS imao sreće jer ovaj narod zaistinu nema za koga da glasa svi ste vi isti gledata samo sebe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.