EPS vara one koji kradu struju

Uhvaćeni u krađi struje, brojni "kradljivci" na sudu dokazuju da su i njih pokušali da prevare.
 I to upravo oni koji ih tuže - distribucije. U brojnim parnicama koje se vode pred sudovima, konačna reč veštaka pokazuje da je vrednost ukradene električne energije, skoro po pravilu, značajno manja od one koju su distribucije htele da naplate.
 
Beograđanin Petar S. našao se na sudu za krađu struje. "EPS distribucija" ga tereti da je potrošio energiju za 276.000 dinara. Kada je sud odredio veštačenje stručnjaka elektrotehnike da proceni koliko je struje Petar ukrao, došlo se do cifre od 46.000 dinara. Tek šest puta manje.
 
U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu ne govore o pojedinačnim tužbama, ali potvrđuju da su razlike u procenama ukradene struje - značajne.

- Prvom osnovnom javnom tužilaštvu je podnet veliki broj krivičnih prijava "Elektrodistribucije Beograd", odnosno sada "EPS Distribucije" zbog krivičnog dela krađa ili teške krađe. Međutim u predmetima u kojima je naređeno veštačenje utrošene električne energije za vremenski period naveden u krivičnoj prijavi iznosi su bili značajno manji, za koji iznos se osumnjičeni u daljem postupku terete. Nemamo podatak u koliko predmeta je naređeno veštačenje od strane sudskog veštaka za oblast elektrotehnike, ali je u svakom slučaju reč o većem broju predmeta - kažu u ovom tužilaštvu. 

U prvom kvartalu ove godine podneto je 2.019 prijava protiv kradljivaca struje, dok su u istom periodu prošle godine na sudu završila 2.624 kradljivca kilovata - pokazuju podaci "EPS Distribucije". Za svaki utvrđeni slučaj neovlašćene potrošnje električne energije, "EPS Distribucija" podnosi krivični prijave.

  • seljober

    09.05.2016 07:42
    Lopovi varaju lopove .
  • Ppp

    08.05.2016 23:26
    Ko
    Uglavnom su najveci lopovi oni sto greju svoje bazene i razna preduzeca i preduzetnici...
    Smanjuju troskove, a kad ih uhvate, onda su nevinasca...
  • eps prevaranti

    08.05.2016 19:45
    Tek sta rade starijim ljudima kojima nisu menjali brojila po 20-25 godina - poturaju im da potpisu da, zbog neispravnosti brojila (nebazdarenosti - sporije vrti disk ili jedva vrti ili cak stane - iako za to sve vreme znaju i mesecno obracunavaju prosecnu potrosnju), pristaju da plate dugovanja/razliku u iznosu od 100-150 hiljada dinara, sto 90% njih i uradi bez pogovora. Ali znaju da im policija/tuzilastvo nece nista jer su i jedni i drugi drzavni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija