Mirović demantuje Pastora: Program piše apsolutni pobednik izbora

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović demantovao je da je sa predstavnicima SVM-a bilo razgovora o ulasku LSV u pokrajinsku vlast.
"Na sastanku predstavnika Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara nije, kao što gospodin Pastor tvrdi, bilo reči o programu nove Pokrajinske vlade, obzirom da taj program piše pre svih apsolutni pobednik izbora SNS i da posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, jer pre svih SNS treba da iskaže svoj stav o tome, a onda druge stranke koje su dobile mnogo manje poverenje građana", saopštio je Mirović.
 
On navodi da na sastanku nije bilo reči o ulasku bilo koje druge stranke u koaliciju, a "posebno ne LSV obzirom da su oni izbore izgubili". 
 
"Gospodin Pastor je u ime SVM dao predlog na kraju sastanka da se detalji razgovora ne prenose javnosti obzirom da su razgovori tek počeli, pa nas začuđuje i to što je svoj predlog i svoju reč prekršio", dodao je Mirović.
 
Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je jutros za RTS da bi bilo dobro da i Liga socijaldemokrata Vojvodine bude deo parlamentarne većine u Pokrajini, ali da još ništa nije dogovoreno. Pastor je ocenio da bi politički bilo dobro da Liga kao autohtona vojvođanska stranka i u Pokrajini bude deo vladajuće većine koju će činiti SNS i SVM, ali da bi "odluku o tome trebalo da donesu SNS i LSV koja treba da se izjasni da li je spremna za saradnju ili nije". 
 
Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš izjavio je u utorak za Blic da bi ta stranka prihvatila razgovore sa SNS, ako bi se složili oko političkih stavova koje zastupa LSV. 
  • precanin

    12.05.2016 10:39
    Narode, vidite li ovag tipa Mirovića ? Znate li kada bi ovaj kapacitet obavljao bilo kakvu odgovornu funkciju u jednoj evropskoj zemlji, nikada ? A znate li i žašto? Zato što su birači u evropskim zemljama politički pismeniji od naših birača, oni, evropskih ČUJU ŠTA PRIČA I KAKO priča kandidat za visoke državne funkcije ! Kod nas ne ? Žašto ? Pa naši glasači ne "razmedu" šta priča pismen i pametan političar, nego razumedu šta priča nepismen političar, jer smo i mi birači nepismeni !
  • ns

    12.05.2016 08:26
    eto koliko je trajao "novi " mirović, ovo ovde je on onaj pravi kakav ustvari jeste plus je besan što mu šef nije dao da bude išta bitno u Vojvodini, pogotovo je kivan i sujetan što mesto premijera ide klincu, preletaču u sns skorašnjem, milenku iz Kikinde.
  • Kefalica

    12.05.2016 07:35
    Tako to biva
    Tako to biva kad g Pastor želi da svaka vlast ima "svog" Mađara.Samo ovo su bivši radikali a ne socijalisti pa sve ima svoju cenu.Kanda se SVM malko preigrao da ne kažem z.....o.Ali i zaslužili su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija