Radnici i dalje spavaju na groblju, umesto plata im nudili lanč pakete

Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Gorica", koji već 11 dana spavaju na Novom groblju odbili su ponudu gradonačelnika Niša Zorana Perišića da im Grad da lanč pakete, jednokratnu pomoć od 30.000 dinara i kartice za autobus. Kažu da je takva ponuda uvredljiva.

Kako piše u zvaničnom saopštenju radnika ovog niškog preduzeća, njih je Perišić posetio juče oko 19 sati, ali je, kako kažu, njegova ponuda bila neprihvatljiva.

"Smatramo da je ovakva ponuda čak i uvredljiva za većinu radnika, jer mi ne tražimo socijalnu pomoć i lanč pakete već svoje zarađene plate. Samo isplatom svih zaostalih zarada mogli bismo da platimo zaostale račune, rate kredita i vratimo novac koji smo pozajmili od prijatelja i rođaka", kažu radnici.

Dodaju da ovakav potez prvog čoveka Grada govori o njegovom nerazumevanju njihovih problema i postavlja se pitanje da li uopšte postoji rešenje za "Goricu". Na ovo pitanje novinari "Južnih vesti" nisu uspeli da dobiju odgovor, jer je gradonačelnik Perišić bio nedostupan, a njegov portparol nije odgovarao na pozive novinara.

Podsetimo, radnici "Gorice" su u tihom protestu. Oni ne odlaze sa groblja, tamo i spavaju, jer nemaju para ni za hranu, ni za autobuske karte. Platu nisu primili osam meseci i zbog toga ni sebi ni svojoj deci, kako kažu, ne mogu da obezbede hranu, da plate troškove i osnovne životne namirnice.

Oni traže da im se isplate sve zaostale zarade u najkraćem roku, a direktor "Gorice" Igor Jovanić je nedavno podneo ostavku, jer je, kako kaže, naišao na nesaradnju Grada u realizaciji programa reorganizacije ovog preduzeća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.