Radnicima FAP-a 200 evra po godini staža

Na sastanku između predstavnika Ministarstva privrede i rukovodstva FAP-a iz Priboja dogovoreno je da država u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima može da isplati radnicima FAP-a 200 evra po godini staža.

Što se tiče zahteva radnika o isplati zaostalih zarada i većoj naknadi po godini staža za socijalni program, jasno je rečeno da Ministarstvo privrede nema zakonskih mogućnosti da ove zahteve ispuni i svaki izuzetak bio bi grubo kršenje zakona i velika nepravda prema radnicima ostalih preduzeća koji su dobrovoljno otišli iz firmi uz socijalne programe.

Bilo koju nakandu za radnike, mimo one koju država isplaćuje u skladu sa propisima, preduzeće može radnicima isplatiti iz redovnog poslovanja i spostvenih izvora, navodi ministarstvo.

Lokalna samouprava je, kako se dodaje, izrazila spremnost da pruži doprinos u rešavanju problema u ovom preduzeću, pa ukoliko opština Priboj pronađe interes i postigne dogovor sa FAP-om, postoji mogućnost da ova saradnja bude u funkciji rešenja pojedinih zahteva radnika.

Razgovori sa rukovodstvom FAP-a i predstavnicimna lokalnih vlasti biće nastavljeni do konačnog i uspešnog rešenja statusa ovog preduzeća, dodaje ministarstvo.

  • Perica

    24.05.2016 19:31
    200 e i 200000 din
    Za one koji su gradili ovu zemlju 200 e pogodini staza a za bagru u skupstini kija razjebava i ovo malo zemlje sto je ostalo 200000 mesecno .
    Katastrofa je neizbezna .pitanje je samo dana kad ce sve da pukne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.