Štrajk u DS-u, nestalo 60.000 evra

Direktor Demokratske stranke Amir Bislimi podneo je juče ostavku nakon što je pred zaposlenima prozvao Gorana Ješića da je uzeo stranački novac namenjen za plate.

Kako piše "Blic", Bislimi je zaposlenima u stranci, koji ne žele da rade jer nisu dobili dve plate, pre nekoliko dana poručio da se obrate Goranu Ješiću, koji je uzeo 60.000 evra dobijenih za kampanju i nikad ih nije vratio stranci.

- Već neko vreme traje nezadovoljstvo ljudi. Pitaju se kada će biti plaćeni, zovu stranku, direktora. Taj novac je kod Ješića. Bislimi ga je više puta zvao, on je govorio da će doneti danas, sutra. Jednom mu je doneo hiljadu evra, ali ovaj nije hteo da uzme. Ješić mu se sada više ne javlja na telefon - tvrdi izvor koji je želeo da ostane anoniman. 

Račun DS je u blokadi, ali se rukovodstvo stranke dovija na različite načine kako bi isplatili primanja zaposlenima. "Blic" je kontaktirao sa više zaposlenih, ali osim potvrde da ne dobijaju plate, nisu želeli da iznose detalje.

- Tačno je, ne primamo plate, obratili smo se direktoru i čekamo rasplet. Do tada nećemo raditi - kaže jedna od zaposlenih.

Bislimi je juče Predsedništvu stranke podneo ostavku i tako praktično potvrdio da postoje ozbiljni problemi u Demokratskoj stranci.

On nije želeo da komentariše saznanja lista, rekavši da se unutarstranački problemi rešavaju na organima stranke. Međutim, kako piše ovaj list, Bislimi je saradnicima poručio da podnosi ostavku upravo zbog Gorana Ješića.

  • Novosadjanin

    17.06.2016 18:29
    Pa valjda policija i tuzilastvo treba da se umesaju! Kako se DS dovija, da li placaju poreze i doprinose, ko ih finansira.... ovo kao radna crno. Isplata mimo racuna, na ruke. ccccc kad su izgubili vlast izgubili su i pristup nasim novcima.
  • Mika

    17.06.2016 16:40
    navikli
    Navikli ljudi da otimaju, cerupaju, krajcuju... Jednom lopov, uvek lopov. Od njih se to i ocekuje. Deviza - Uzmi sta ti pod ruku padne!
  • Kaligula

    17.06.2016 13:15
    Nikad dosta para, samo cupaju i drpaju, nemaju "m" od morala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija