Objavljen raspored učenika, sutra počinje upis

Budući srednjoškolci danas su i zvanično dobili rezultate, tako da sutra i prekosutra mogu da upišu željenu školu.

Za one koji su ostali neraspoređeni, drugi upisni krug počinje sutra, predajom liste želja, posle čega sledi i sam upis do osmog jula.

Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs, objavljen je raspored učenika, u prvom upisnom krugu, po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima. Takođe, na istom sajtu su objavljena i preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugom krugu.

Učenici osmog razreda, za upis u srednju školu mogli su da ostvare najviše 100 poena, 70 poena na osnovu opšteg uspeha od 6.do 8. razreda i 30 bodova na osnovu uspeha na završnom ispitu. Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole. Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

Predaja i popunjavanje liste želja, u drugom upisnom krugu, za sve one učenike koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu je sutra, 5. jula u matičnim školama. Raspored i upis učenika u drugom upisnom krugu biće objavljen 8. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.