Golobradi razbojnici počinili 2.111 teških krađa

Ministarstvo unutrašnjih poslova je tokom prošle godine, kako je objavljenu u Informatoru o radu za 2015, prijavilo 3.676 maloletnih učinilaca krivičnih dela, a evidentirano je 6.156 krivičnih dela.

Učešće maloletničkog kriminala u ukupnom prošle godine smanjeno je 0,8 odsto u odnosu na 2014. i iznosilo je sedam odsto.

Od teških krivičnih dela maloletnici su izvršili dva teška ubistva i ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, 16 ubistva u pokušaju, od čega dva upotrebnom vaterenog oružja, 155 teških telesnih povreda, 19 krivičnih dela učestovanja u tuči, 11 silovanja, tri otmice, 2.111 teških krađa, 318 razbojništava i 48 krivičnih dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Zbog učestovanja u trgovini ljudima prijavljen je jedan maloletnik.

Postignuti su značajni rezulati na planu rasvetljavanja imovinskog kriminala maloletnih lica, naročito na području Beorada, Novog Sada, Subotice, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša i Čačka, pri čemu je registrovano više od 30 maloletnih višestrukih povratnika, koji su vršili uglavnom teške krađe i krađe.

U oblasti nasilnih delikata maloletnika izdvaja se brzo i efikasno rasvetljavanje ubistva u pokušaju nad sirijskim državljaninom A. H. u beogradskoj opštini Voždovac marta prošle godine, zatim ubistva u pokušaju nad maloletnicima D. A. i Z. N., koje se dogodilo u grupnoj tuči na Novom Beogradu u decembru 2015. Rasvetljena je i otmica maloletnika D. M., koga su novembra prošle godine maloletni izvršioci u praku u naselju "Braća Jerković" u Beogradu sedam sati zlostavljali i tukli zbog neizmirenog duga.

Policija je prošle godine rešila i ubistvo u pokušaju učinjeno avgusta 2013. godine u beogradskoj opštini Rakovica nad B. Đ. i R. P., kao i silovanje u pokušaju nad maloletnom I. A., izvršeno na području Negotina avgusta 2014. godine.

U oblasti visokotehnološkog kriminala izdvaja se hapšenje dva maloletnika, organizatora i suorganizatora hakerske grupe "Srpski hakeri", koji su pribavili bazu jedne političke partije i potom je prosledili redakcijama elektronskih i štampanih medija, čime su učinili krivično delo neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronske obrade podataka.

  • NS49

    10.07.2016 06:59
    Pa i treba da rade čuda. Kad su me više njih napali policija se kao nasmejala kad sam kazao da razbijena šoferka vredi 16.000 din. jer prelazi 15. Zapisnik nisam nikada ni dobio.
    Dobro da su ih se klinci uplašili da ih ne vode u dom inače teško nama u komšiluku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.