Muamer Zukorlić prijavio imovinu i prihode

Poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije Izveštaj o imovini, nakon što je to propustio da uradi u zakonskom roku.
Član Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) naveo je u svojoj imovinskoj karti da kao narodni poslanik prima mesečnu platu od 101.965 dinara, a kao odbornik u lokalnom parlamentu Novog Pazara 18.000 dinara.
 
Bivši sandžački muftija od nepokretnosti poseduje trosoban stan od 79 kvadrata koji je kupio. Zukorlić je Agenciji prijavio i da ne poseduje automobil, kao i da nema ušteđevinu.
 
Zakonsku obavezu narodnog poslanika ispunio je i njegov partijski kolega, Jahja Fehratović, koji je predsednik BDZS. Fehratovićeva mesečna primanja kao člana republičkog parlamenta su 95.613 dinara, a kao odbornika Skupštine Novog Pazara 22.000 dinara. Lider BDZS nema nikakve nepokretnosti u svom vlasništvu, niti ušteđevinu.
 
Podsećamo da Zukorlić i Fehratović nisu u zakonskom roku, koji je istekao 12. jula, prijavili imovinu, već su to uradili sa zakašnjenjem od desetak dana.
 
Zukorlić je taj propust pravdao time da "mu niko nije rekao da treba da prijavi imovinu i da je imao preča posla kao predsednik Odbora za obrazovanje". Zbog toga je Agencija za borbu protiv korupcije najavila da će protiv njih pokrenuti postupke.
  • Jaja

    27.07.2016 23:03
    U ovoj zemlji popovi i hodže imovinu prijavljuju samo svom šefu. Ma ni to. Računaju da šef sve vidi i sve zna, pa čemu onda da prijavljuju. Uostalom, niko im nije rekao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.