Tadić: Srbija pravi tenzije u regionu, pa simulira politiku pomirenja

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da aktuelna Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja u regionu dok namerno pravi tenzije kako bi se posle, pred međunarodnom zajednicom, predstavljali kao oni koji rešavaju probleme.

Tadić) je u intervjuu Danasu upozorio da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog veka.

"Ova vlada samo simulira politiku pomirenja. Nedelju dana razmenjuju uvrede, organizuju se TV emisije govora mržnje i huškanja, a onda nedelju dana upučuju mirotvorne poruke", rekao je on. Tadić je naveo i da tu "nema nikakve iskrenosti" dodavši da kada i s druge strane postoje nacionalisti "te medijske igrice postanu ozbiljan problem".

On smatra i da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog veka ali da su samo međunarodne okolnosti drugačije, i da su zato i posledice takve retorike drugačije. "U drugim okolnostima ovakva retorika bi već dovela do zveckanja oružjem. Kada su ponovo na vlasti u regionu agresivci iz devedesetih godina koji su nas uvodili u međusobna satiranja, ne može se ni očekivati drugačije", rekao je Tadić.

On je , situaciju u regionu slikovito opisao kao veoma zapaljivu: "Pušten je plin iz boce u čitav region i jedna varnica može sve da zapali". "Odnosi u regionu su sada takvi da jedna teška reč može da sruši sve što je urađeno na izgradnji regionalnih odnosa do 2012", ocenio je Tadić.

  • Grgolj

    02.09.2016 23:07
    Imam nano dva dilbera, slađi su mi od šećera. Jedan diže tenzije, drugi ruži penzije...
  • Limanstrong

    30.08.2016 22:35
    Znaci, bivsi "predsednik" RS je sada i javno priznao da je sve vreme bio agent jedne 100% zlocinacke "drzave". Smrtna kazna za tako stogod bi se podrazumevala da je Srbija bar "D" od drzave.
  • DonJuan

    30.08.2016 18:50
    @Marijana
    Postovana Marijana, hvala na iscrpnom odgovoru, ali i dalje mi ta teza o Tadicevoj krivici ne pije vodu. Po ustavu, vlasnici mandata su poslanici a ne politicke stranke, i dok se to ne promeni, poslanici mogu da prelecu, prodaju mandate, osnivaju nove stranke i bukvalno rade sta hoce, sto ovi nazadni koriste od prvog dana do danas. Takodje ne verujem ni u tu pricu o zlim strancima koji eto ovde postavljaju najgore ljude na vlast, a izbori su samo farsa. Kriv je idiotski narod koji je tada kao i sada poverovao lazima najveceg manipulatora u istoriji Srbije. Kriv je narog koji nije izasao na izbore jer su mu svi isti ili je imao pametnija posla tog dana. Kriv je narod koji radi u drzavnoj upravi pa zarad ostanka na bednom radnom mestu za platu od 30000 trpi ucene i zaokruzuje napreDNO. Kriv je narod koji je prodao svoj glas za 2000 dinara ili za dzak krompira i crnog luka, u zavisnosti od imovnog stanja. Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija