Bratislav Gašić novi šef BIA?

U najuži krug za šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA) ušao je visoki funkcioner SNS i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić.

Premijer Aleksandar Vučić još nije doneo konačnu odluku, ali kako sada stvari stoje, Gašić je najizvesnije rešenje, piše Blic. 

"Imenovanje Gašića je gotovo izvesna stvar, a to bi moglo da se nađe na dnevnom redu već prve naredne redovne sednice Vlade", kaže izvor iz Nemanjine 11.

Za Gašića se nezvanično spekulisalo da bi mogao da dobije rukovodeće mesto u SDPR ili kontrolu službi bezbednosti. Ono što je bilo izvesno, premijer je stavio veto na njegov izbor na ministarsko mesto.

Mesto direktora BIA je jedno od najozbiljnijih i najosetljivijih pozicija u državi jer se u tu agenciju slivaju svi poverljivi bezbednosni podaci vezani za unutrašnje i spoljne prilike. Za šefa BIA svaka vlast postavlja poverljivog i odanog čoveka, tako da Gašić kao rešenje nije iznenađenje za većinu ministara.

Osim Gašića, do sada je kao kandidat za šefa BIA pominjan i bivši ministar pravde Nikola Selaković.

  • Za vojvosadjana

    04.09.2016 12:57
    Grešiš,ovaj silno grešiš sinak
    Xaxaxaxaxaxa!!
    Kako mi je prijao tvoj komentar nisi svestan.
    Ne vidim ja sebe kao nekog stranca od jednom niti mi je drago sto drzava propada i sto se ljudi muce, sve sam to isto prosao i nisam imao kesa ni za sta.
    Da ti malo pojasnim zasto sam to napisao:
    Da je nekim magicnim slucajem 6 miliona mene u Srbiji, ne bi imali ove skotove na vlasti, to sam jos kao klinac zakljucio i shvatio da imam dva izbora, ili posteno(negde drugde) ili posteno kod kuce ali bez para.
    Ti si se snasao pa mislis da si mnogo pametan, pitaj nekog na ulici kako mu je, nema niko para, korupcija pojela sve zivo, rasprodali bukvalno sve, razorili grad...
    U Srbiji samo uspeju, mnogi zato sto su mafijasi/batinasi, stranko/buljasi.
    Nesto mi govori da si u jednoj od tih kategorija, mozda grešim ali posto pricas da u Srbiji cvetaju ruže ili te zabole za druge ili si doktor koji leči, pomaže i tako zaradjuje za bajkoliki zivot u Srbiji.
    Za tvoju informaciju nisam pavglu, izmeren mi je iq preko 50!
    :) kontaš?xaxaxaxa
    Dzaba se mi prepucavamo, zavadi pa vladaj je ono sto oni zele.
    Inace si delimicno u pravu, sljakao sam najgore poslove 5 godina ali sada imam posao o kom sam mastao i zaradjujem oko 4500 mesecno(sto nije bog zna sta)ali uskoro cu i mnogo vise.
    Imam sve beneficije i posao mi je i vise nego lak
    Opcija jedan: polegni zivot da bi se borio protiv do koske korumpiranog sistema u Srbiji
    Opcija dva: idi vidi sta sve postoji u svetu pa kad sredis zivot sagradi kucu na fg
  • @Vojvosadjan

    03.09.2016 12:18
    Ljut si ?
  • Carls Tejlor

    02.09.2016 19:14
    Skroz ocekivan scenario u zemlji gde pretezna vecina ima mizeran IQ koeficijent. Zao mi je samo sto trpimo mi koji smo glasali ili na bilo koji drugi nacin preduzeli nesto protiv njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.