FOTO: Zaplenjena rekordna količina duvana i boksova cigareta

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja duvana za nepunih pet meseci zaplenila je duplo više boksova cigareta u odnosu na isti period 2015. godine, navode u MUP-u.

U koordiniranim akcijama Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA, Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za duvan u periodu od 1. maja do 22. septembra ove godine zaplenjeno je 65.434 boksa cigareta, vrednosti više od 80 miliona dinara. U istom periodu prošle godine zaplenjeno je 32.719 boksova cigareta.

Ukupna vrednost zaplenjenog duvana u listu procenjuje se na više od 15 miliona, a rezanog na više od 12 miliona dinara.

Najveći ilegalni zasad duvana radna grupa otkrila je sredinom avgusta ove godine, kada je na jednoj parceli u Pančevu, površine oko 12 hektara, otkriveno oko 25 tona duvana u listu, a najveća zaplena boksova cigareta bila je krajem juna, kada je u kamionu pronađeno oko 16 i po hiljada boksova cigareta bez akcizne markice, vrednosti oko 16 i po miliona dinara.

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja duvanom formirana je 17. maja 2016. godine, a za njenog predsednika imenovan je vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić. Članovi radne grupe su direktor BIA, vršilac dužnosti direktora Poreske uprave, vršilac dužnosti direktora Uprave carina i vršilac dužnosti direktora Uprave za duvan. U radu grupe učestvuju i predstavnici Fitosanitarne inspekcije, Tržišne inspekcije, Poljoprivredne inspekcije, Komunalne policije i predstavnici kompanija koje se bave proizvodnjom duvana i duvanskih proizvoda. 

  • d.l.

    25.09.2016 12:52
    sto je vise kleveta i lazi
    rezani duvan nam je miliji idrazi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.