Šutanovac formira komisiju za ispitivanje dugova DS

Novoizabrani predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac najavljuje da će analiza punjenja i pražnjenja stranačke kase biti jedan od njegovih prvih koraka.

"Neću se ja baviti finansijama, ali nameravam da iniciram formiranje komisije koja će analizirati finansije DS-a od 2012", poručio je Šutanovac za "Kurir".

On je tako potvrdio pisanje ovog lista da će po dolasku na čelnu poziciju u DS krenuti u obračun pre svega sa svojim prethodnikom Bojanom Pajtićem i njegovom ekipom, koju smatra odgovornom za katastrofalno stanje u stranačkoj kasi. Iako će u fokusu Šutanovčevih "inspektora" biti i poslovanje bivših lidera DS Borisa Tadića i Dragana Đilasa, izvor iz ove stranke otkriva da će eventualne krivične prijave biti prilepljene Pajtiću, Amiru Bislimiju i Dušanu Elezoviću kao njegovim najbližim saradnicima.

Čišćenje finansija

"Šutanovac je već spremio teren da se i formalno počne sa češljanjem finansija. Ostalo je još samo da se formira ta komisija, koja treba da utvrdi ko je tačno pravio nepovoljne finansijske aranžmane za stranku i ostavio ogromne dugove. Zasad se samo upire prstom u Pajtića i njegovu ekipu, ali to treba potkrepiti papirima", objašnjava neimenovani sagovornik "Kurira" upućen u dešavanja u DS.

U međuvremenu je nastavljeno s vraćanjem članskih karata. Posle Jelene Balašević, stranku je juče napustio i Amir Bislimi, koji je ekspresno podneo i ostavku na mesto poslovnog direktora DS-a. On za "Kurir" kaže da se ne plaši Šutanovčeve komisije.

Pajtić tihuje

"Može Šutanovac slobodno da češlja. Ovo je bila najčistija kampanja, sve je bilo transparentno. Radili smo parlamentarne izbore bez posrednika, konsultantskih usluga... Sve je čisto. Kad sam postavljen na poziciju političkog direktora, dug je bio 130 miliona, a trenutna blokada je 103-104 miliona", kaže Bislimi.

Pajtić nije želeo da komentariše najavljenu analizu finansija. Zasad ne otkriva ni to da li njegovo povlačenje iz politike znači da će istupiti iz članstva stranke.

"Neću više davati nikakve političke izjave", kratko je rekao Pajtić, koji je pre tri dana ubedljivo izgubio od Šutanovca na unutarstranačkim izborima. On je odmah po završetku izbora dao ostavku na mesto šefa poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov najavila je da će Glavni odbor stranke uskoro izabrati i zamenika predsednika, a na predlog lidera. Na ovu visoku funkciju će doći neko od petoro novoizabranih potpredsednika: Branislav Lečić, Tamara Tripić, Nada Kolundžija, Jovan Marković i Igor Salak. 

  • lola

    27.09.2016 18:23
    Ovakva izvaja mnogo govori o Sutanvcu, ali malo dobrog.
  • Marko

    27.09.2016 11:47
    ...
    Kadija kadiji u kesu da gleda.
  • Slave

    27.09.2016 11:17
    Bravo !!!
    To je pravi nacin da se stabilizuje stranka. Unutarstranacke probleme izneti u medije.
    Alal vera Šule!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.