"Cena struje će rasti, grejanje na struju neće biti isplativo"

Državni sekretar Ministarstva energetike Zoran Predić izjavio je danas da će cena struje morati da se povećava u narednim godinama i da građani o tome treba da vode računa kada donose odluke o sistemu grejanja.

"Činjenica je da veliki broj građana zbog cene električne energije još uvek koristi električnu energiju i za grejanje", naveo je on na skupu "Kako ćemo se grejati tokom predstojeće sezone".

Naveo je da će u narednim godinama cena struje morati da se povećava i da dostigne ekonomsku cenu.

"Kada građani razmišljaju o energetici ne treba da gledaju samo aktuelni trenutak već je poželjno razmišljati unapred i u tom smislu daljinski sistemi imaju svoje mesto", rekao je Predić.

Rekao je da dugoročno gledano socijalna politika ne može da se vodi preko energetike, jer to urušava energetski sistem, i dodao da za socijalnu zaštitu postoji Uredba o zaštićenom kupcu i da i lokalne samouprave imaju mehanizme za podršku.

  • Balans

    12.10.2016 10:21
    Balans
    Zanimljivo je to, kako cena struje prati cenu grejanja.
    Neko bi rekao da se namerno podesava tako da je ne isplativo grejati se na struju.
    Lepo izorkestrirano čisto da nikom ne padne na pamet da ne koristi njihov sistem grejanja.
    Mozda gresim ali to mozda je 0.1%.
  • Boyka

    12.10.2016 09:45
    Državni ...
    A da narod prestane da plaća struju samo 3 meseca ?!?!?
  • Srpska posla

    12.10.2016 09:33
    PA, ako čike sa kapicama iza MMF-a kažu: "Poslušnici, dajte nama vašu struju, šta će to vašem narodu?", a zatim se među rođacima i prijateljima političara nađu oni čija će firma da "transportuje i prodaje" energiju koja je javna imovina naroda Srbije, e, onda će cena zaista rasti i struje neće biti.
    Jer, iako je "Krađa struje je krivično delo", ipak se struja naveliko krade, ali najmanje od naroda i potrošača u Srbiji.
    Sve će se saznati, krivci će biti kažnjeni, ali od Boga, jer od našeg pravosuđa sigurno neće.
    A cena struje će nesumnjivo rasti, i izazivaće se veštačke nestašice - jer, kako bi nas drugačije ubedili da Srbija treba da se zaduži kod amerike zbog pravljenja nuklearne elektrane koja treba Evropi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.