Dupliraju se kazne za pojedine saobraćajne prekršaje

Vožnja bez svetala kao i vožnja žutom trakom, ali i mnogi drugi prekršaji ubuduće će vas koštati mnogo više.

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da nađu pred ministrima u Vladi, a zatim i pred poslanicima u Parlamentu, duplo će povećati određene kazne a među njima su i vožnja bez upaljenih svetala, kao i vožnja žutom trakom.

To, zapravo, znači da će se umesto sadašnjih 3.000, vožnja bez upaljenih svetala kažnjavati sa 6.000 dinara, s tim da će kazna ukoliko se plati u roku od osam dana iznositi 3.000 dinara.

Takođe, vožnja žutom trakom sada se kažnjava sa 5.000 a ako se plati u roku od osam dana - 2.500 dinara. Izmene i dopune Zakona predviđaju da kazna za ovo delo iznosi 10.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana – 5.000 dinara.

Predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da će izmenama ovog dokumenta biti povećane sve mandatne kazne.

"Izmenama ovog dokumenta, biće duplirane i sve ostale mandatne kazne - poput onih za nevezivanje pojasa, korišćenja mobilnog telefona, vožnje bez upaljenih svetala, vožnju žutom trakom", kaže Okanović za Telegraf.

Dakle, na isti način biće duplirane i kazne za telefoniranje u toku vožnje, ali i vožnja bez sigurnosnog pojasa. Kazna za nepoštovanje ovih saobraćajnih propisa trenutno iznosi 5.000 dinara.

Podsetimo, znatno će biti povećana i kazna za vožnju deteta bez autosedišta, o čemu više možete pročitati OVDE.

  • groznny

    03.11.2016 23:26
    Ne poostravaju oni kazne zato sto im je stalo do bezbednosti gradjana nego im(donosiocima zakona) fali para ;-)
  • Darko

    03.11.2016 10:37
    Podrzavam kazne za prekrsaje
    ali me zanima kada ce ta ista policija koja sprovodi zakone
    poceti da se ponasa civilizovano
    u smeru poboljsanja zivota gradjana,a ne da glume mangupe koji prilaze njisuci se i sa nadmenim stavom lokalnih serifa
    Kad u normalnoj zemlji dozivite da
    vam se policajac sa blagim naklonom izvini sto vam oduzima vreme,iako ste napravili prekrsaj znacete na sta mislim
  • Abe

    20.10.2016 09:02
    Mobilni telefon
    Novi zakon treba da lice koje telefonira u toku vožnje tretira kao i alkoholisano lice, jer tokom telefoniranja u vožnji to lice je opasno kao i alkoholisano lice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.