DS želi da Šutanovac bude predsednik Srbije

Članovi i rukovodstvo Demokratske stranke smatraju da bi njihov lider Dragan Šutanovac trebalo da bude kandidat na predsedničkim izborima.

Na nekoliko neformalnih sastanaka, više funkcionera je insistiralo na tome, a opštinski odbori zauzimaju isti stav da DS mora da ima svog predsedničkog kandidata. Ova saznanja "Blica" potvrdila je i potpredsednica DS Tamara Tripić.

"Predsednički izbori su velika šansa da se dođe do pozitivne političke promene, a s druge strane, članstvo i funkcioneri očekuju da DS ima svog kandidata i negde je logično da to bude Dragan Šutanovac kao predsednik stranke", kaže Tripić.

Prema njenim rečima, ovakva odluka dobija smisao ako se u obzir uzme kapacitet od pola miliona glasova, koliko su demokrate osvojile na poslednjim lokalnim izborima. Na pitanje da li to znači da će DS pristati da opozicija ima zajedničkog kandidata samo u slučaju ako to bude njihov predsednik, Tripić ističe da ne treba tako zakucavati.

"Otvoreni smo za razgovore sa svim potencijalnim partnerima i verujem da će do njih doći. U svakom slučaju, DS treba da bude stožer okupljanja", navodi ona.

Šutanovac je nedavno najavio razgovore sa mogućim saradnicima, a prema saznanjima "Blica", već se sastao sa Sašom Radulovićem i pojedinim funkcionerima Socijaldemokratske stranke.

Kada je ranije upitan da li je razmišlja o kandidaturi za predsednika Srbije, Šutanovac je odgovorio odrično.

"Planirao sam da pozivam ljude, da razgovaramo, ne da dogovaramo, razlika je velika. Da otvorimo karte i ako je moguće dođemo do rešenja. Voleo bih da se kao proevropska opozicija dogovorimo oko nastupa i idemo na pobedu", poručio je nedavno predsednik DS.

On je tada naveo i da misli da Saša Janković ispunjava uslove da bude kandidat, ali da nije jedini i da je potrebno uraditi ozbiljne analize i istraživanja pre nego se donese odluka ko će izaći na predsedničke izbore.

 

Iako su izbori tek sledeće godine, sve je duža lista potencijalnih kandidata za novog predsednika Srbije. Kandidaturu za predsedika prvi su najavili Rasim Ljajić i Vojislav Šešelj. Aktuelni predsednik, Tomislav Nikolić ne krije da želi još jedan mandat, uveren da to duguje građanima. On je ranije za N1 izjavio da, prema njegovom mišljenju, ne postoji nijedan razlog da se ne kandiduje.

Onaj ko pobedi u ovoj trci osvaja petogodišnji mandat na Andrićevom vencu. To znači da će do 2022. komandovati vojskom, vraćati Skupštini zakone koje smatra neustavnim, imenovati ambasadore, dodeljivati odlikovanja i pomilovanja. 

  • Carls Tejlor

    19.10.2016 20:17
    Au. Sad se moze osnovano sumnjati da je i DS placen od strane Vucica da uradi ovo. Nikad nisam za DS glasao zato sto ga voleo vec zato sto bolje oipcije nije bilo a ovaj put verovatno gubite i moj glas.
  • u prolazu

    19.10.2016 13:14
    čitam a ne verujem!
    Stvarno ne mogu da verujem!
    Na stranu to što DS odavno nije konstruktivna opozicija, već grupa ucenjenih kriminalnih lica!
    Ovaj potez nije autogol, već samoubistvo!
    Ako ovo urade, na sledećim izborima neće preći cenzus!

    Imali su idealnu priliku da se iz opozicione hladovine pročiste i otarase kriminalnih elemenata koji mogu biti ucenjivani. Oni su izabrali iste prodane duše i ekipu sa tužbama u fioci. Toliko o sadašnjem DS-u! R.I.P.

    Đinđić vam se prevrće u grobu, bagro mafijaška!

    Sve ovo odgovara samo Vučiću i nikom drugom!

    U 21. veku ovde nema prave opozicije!

    Ja znam gde sam bio 5. oktobra, gde sam bio na svim šetnjama i protestima 8 godina, kako sam lupao u šerpe i duvao u pištaljke za vreme dnevnika... Kad vidim do čega nas je to dovelo, KAJEM SE DO KRAJA ŽIVOTA!

    ŠuNATOvac je ogromna rupa u brodu DS-a!
    Kad već ne valjate onda i treba da vas sahranimo!
  • Jefta

    19.10.2016 13:07
    @Huncut
    E jesi 'uncut, al' sve si pravo rek'o, baš je tako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.