Mučio mačku, a potom pretio komšijama smrću

Udruženje ORPAK iz Kruševca podnelo je krivičnu prijavu protiv 65-godišnjeg Nišlije iz naselja Brzi brod zbog sumnje da je komšijinu mačku uhvatio specijalnom klopkom, a potom je mučio nanevši joj povrede od kojih je uginula.
Prema pisanju "Blica", policija je protiv osumnjičenog podnela dodatno krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti jer je u toku rasprave sa vlasnikom mačke Dragomirom Đ. i njegovim sinom Brankom, mahao pištoljem i pretio da će ih pobiti. Incident se desio 30. oktobra oko 11 časova u ovom niškom prigradskom naselju.
 
"Čuo sam tužno mjaukanje mačke u samrtnom ropcu. Onda sam video komšiju kako našu mačku koja se nalazi unutar klopke, bode nekom šipkom. Viknem mu: 'Što mi ubi mače komšijo?', a on mi kaže da nije moje. Preskočim ogradu i uzmem kavez, ali mi ga je oteo iz ruku. Posle smo čuli da je pričao da mu je mače pojelo pola pileta i dve ribe. Razumeo bih da ga je u besu udario, ali on je imao specijalnu klopku za hvatanje mačaka koja se automatski zatvara kada mačka uđe i povuče mamac. Sad nam je jasno gde su nestale sve naše mačke prethodnih godina", priča Dragomir.
 
Branko kaže da je odmah mače odneo kod veterinara koji ga je pregledao i dao mu terapiju, ali da je od zadobijenih povreda uginulo toga dana oko 19 časova.
 
"Nestalo nam je do sada osam mačeta, a da nismo znali šta je sa njima. Dva koja su se vratila imala su iste povrede kao i ovo koje je uginulo", kaže Branko.
 
U niškoj policiji zvanično je potvrđeno da je protiv muškarca starog 65 godina podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti.
 
Komentar od osumnjičenog "Blic" nije uspeo da dobije.
  • Veganka

    05.11.2016 22:38
    oko za oko zub za zub
    Pravi srBski domacin. Lokalni sadista. Kucni zlostavljac. Impotentni cetnik. Bolesnik koji samo ceka rat pa da moze bez kazne da to isto sto radi zivotinjama, radi i ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.