U udesima u Srbiji stradala "manja opština"

U poslednjih 15 godina u Srbiji je u saobraćaju stradala "jedna manja opština", a na današnji Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, svi treba da se prisete koliko je važno poštovati saobraćajne propise, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
U poslednjih pet godina u saobraćaju je u Srbiji stradalo 3.204 ljudi, a u poslednjih 15 godina, izgubljeno 12.257 života, što je približno broju stanovnika jedne manje opštine u Srbiji.
 
"Ljudski život je najveća vrednost, a u saobraćaju smo svi odgovorni za sebe, ali i za druge. Nemojte da dozvolite da zbog trenutka nepažnje, prebrze vožnje ili alkohola bilo čiji život bude ugrožen, a posebno ne životi dece, čija je bezbednost u rukama nas odraslih", poručila je ministarska Zorana Mihajlović.
 
Mihajlović apeluje na sve učesnike u saobraćaju, vozače, suvozače, motocikliste, bicikliste i pešake da se pridržavaju svih propisa, od ograničenja brzine, do zaustavljanja na pešačkom prelazu.
 
Čak i mala nepažnja, poručuje Mihajlović, može imati kobne posledice ili trajno promeniti život pojedinca i njegovih najbližih.
 
Iz ministarstva kažu da se u poslednjih 15 godina vide pomaci, te da je u tom periodu u saobraćaju poginulo manje ljudi nego za deset godina devedesetih.
 
"Strateški cilj Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na kojem će ono nastaviti da radi, jeste da do 2020. godine nijedno dete u Srbiji ne pogine u saobraćaju a da se godišnji broj poginulih i teško povređenih prepolovi", zaključila je Mihajlović.
  • perica

    20.11.2016 22:08
    nije samo ljudski faktor
    Bilo bi dobro da u clanku ima neka statistika. Koliko je nesreca usledilo zbog ljudskog faktora, zbog neispravnosti vozila i najvise bi me zanimalo koliko je nesreca zbog stanja puteva, signalizacije, rampi itd. Odgovor na ovo zadnje je verovatno nula, jer se nismo prilagodili uslovima na putu i nikad putari, ili ko god da je zaduzen za odrzavanje nisu krivi. e pa dok se to ne promeni i dok budemo imali puteve koji su rizicni ili cak za crnom tackom, kraterima, utabanim talasima na asaltu, nesispravnim rampama, dotle nista od nas.
    Cuvajte se i cuvajte druge u saobracaju jer su drzavni organi samo tu da uzmu crvenu ili da odvale kaznu od 120 000din.
    pozdrav perica
  • ...

    20.11.2016 19:16
    do 2020. ??????

    a do tada?

    Glup sam neka me neko prosvetli.
  • Недељко

    20.11.2016 18:48
    Да ли знате?
    Да ли знате да при брзини од 90 км/х за две секунде пређете 50 метара? Мислите о томе када чепркате по навигацији или прелиставате песме на плејеру. Две секунде није много, али 50 метара јесте. Чувајте себе и пазите на друге.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.