Uskoro 23 inovativna leka o trošku države

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje od danas počinje potpisivanje posebnih ugovora sa 11 farmaceutskih kompanija, čime će se stvoriti uslovi da 23 inovativna leka budu dostupna o trošku države.
Reč je 18 lekova za odrasle i još pet za decu, naveo je RTS, dodavši da je za njihovo stavljanje na listu izdvojeno skoro milijardu dinara, a da je odluku o prvoj grupi prioritetnih lekova donela Lekarska komisija. 
 
Inovativni lekovi su oni lekovi koji sadrže supstance koje do sada nisu korišćene u medicini ili zbir supstanci koje se koriste pojedinačno, ali ne u toj kombinaciji.
 
Udruženje proizvođača inovativnih lekova zatražilo je 10. novembra da se hitno otklone sve eventualne nejasnoće zbog kojih je odloženo zaključenje posebnih ugovora kojima se obezbeđuje izdavanje najsavremenijih lekova na teret RFZO.
  • otac

    23.11.2016 10:34
    samo da nas truju !!
    svako treba kuci da zasadi 4 biljke kanabisa,po clanu domacinstva,i da se resimo farmaceutske mafije !
    prirodni lek nam na dohvat ruke a mi uzimamo sintetiku...budalastina!!!!
    od moje porodice,farmaceutska mafija nema vajde jer konoplja je lek !!!
  • NS

    23.11.2016 08:44
    Pitanje
    Da li su ti lekovi testirani i bezbedni za upotrebu ili smo mi pokusni kunići?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.