Pojačana kontrola automobila preko 100 konjskih snaga

Na putevima u Srbiji je u prethodna tri dana poginulo 11 osoba, izjavio je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković i najavio da će biti pojačane kontrole, kao i da će se više kontrolisati automobili sa motorim sa više od 100 konjskih snaga.
Milinković je, na konferenciji za novinare povodom akcije Auto-moto saveza Srbije "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo" od 21. do 26. novembra, rekao da će MUP od ponedeljka preduzeti niz aktivnosti za pojačanje kontrole saobraćaja, kada je reč o brzini, alkoholu i pojasevima.
 
"Takođe, kontrolisaće se pojačano tehnička ispravnost, ali i posedovanja obavezne opreme - trouglova, zimske opreme i slično", naveo je Milinković. MUP je utvrdio da u Srbiji ima oko 20 odsto vozila sa više od 100 konjskih snaga, a koja učestvuju u više od 30 odsto saobraćajnih nezgoda.
 
"Više ćemo kontrolisati ta vozila, pošto idu brže, imaju veću masu i samim tim i izazivaju veće posledice u saobraćaju", rekao je Milinković. Prema njegovim rečima, u prvih 10 meseci ove godine u saobraćaju je poginulo 496 osoba, a u 2015. u istom periodu 500 osoba, dok je broj povređenih identičan.
 
On je dodao da će se više kontrolisati i kompleti prve pomoći, pošto je mnogima istekao rok. Kako je rekao, za to je kazna 5.000 dinara odnosno 2.500 sa umanjenjem od 50 odsto ako se plati u predviđenom roku.
  • ko je Ko

    24.11.2016 10:01
    Ovaj Milinković nije obavešten ko statistički najviše pravi saobraćajne nezgode....nisu auta kriva....već vozači koji ne poznaju propise...pa imao auto 40 ili 130 kw....nije bitno...
  • pobeci odavde

    24.11.2016 09:36
    "Više ćemo kontrolisati ta vozila, pošto idu brže, imaju veću masu i samim tim i izazivaju veće posledice u saobraćaju",

    A kada cete kontrolisati bahate bicikliste , pesake sto izlecu kao muve bez glave , one sto voze kontra u jednosmernoj ulici , ...
  • ja

    24.11.2016 08:52
    Dokle
    Dokle ćete dopuštati vlasniku Bentlija da parkira ispred zgrade mu? A i on junak, onoliku zgradu napravio a sebi garažu nije obezbedio, nego se parkira ili na trotoaru ili prilazu na pešački. Prođu policajci, boleeee njih...

    Uzgred budi rečeno, najjednostavnije će biti da se spuste maksimalno dozvoljene brzine, recimo u gradskoj sredini 12 km/h bi negde bio optimum, na običnom putu ne više od 15 km/h, autoputeve treba zatvoriti, teško to kontrolisati. Pešaci imaju prednost pri stupanju na kolovoz, pardon, obeleženi pešački prelaz, pa shodno tome kod svakog postaviti soške sa kalašnjikovima da mogu pripucati na one koji im ne stanu u mestu bar 63 metra pre samog pešačkog. Sve saobraćajne policajce opremiti i poslati da kontrolišu brzinu. Krajnju desnu traku na Bulevaru pretvoriti u trajni izložbeni prostor gde bi svaki kreten mogao da upali na svom auti sva četiri žmigavca. Isto tako obavezno uvesti nagrade za one koji se duplo parkiraju pogotovo ako se radi o vozilima tipa BMW X6, X5...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija