Podnošenje zahteva za novu zdravstvenu i u poštama

Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene isprave za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, mogu to da urade i na šalterima Pošta Srbije.
Procedura je jednostavna, službenici na šalteru umesto građana popunjavaju zahtev, a potrebno je samo dati na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika (LBO).
 
Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
 
Na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice, što predstavlja dodatnu uštedu vremena.
 
Pošta Srbije je uspostavila i rad kontakt centra koji će pružati informacije na broj telefona 011/360-77-00, navodi se u saopštenju. Poziv se ne tarifira dodatno, a kontakt centar radi svaki dan od 8 do 20 časova i nedeljom od 8 do 15 časova.
 
Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.
  • Zoran

    07.12.2016 18:10
    ZAŠTO LAŽETE ?
    Ja - Radnice u Pošti u Temerinskoj ulici pošteno zarađuju svoju (mizernu) platu.Kako vas nije sramota da takvo nešto napišete ! A da su preopterećene, nego šta su ! Samo im treba još ovo maltretiranje sa zdravstvenim knjižicama.
  • Aha

    07.12.2016 14:00
    Za Nellu
    Poštovana, nalog na portalu e uprave imam još od 2012. godine. Koristio sam ga zbog lične karte, i od onda ga nisam koristio. Šifru sam zaboravio, a one šifre koje mi se generišu i šalju na meil ne rade, i blokiran mi je nalog...Sta sada?
  • Kazamat

    07.12.2016 13:48
    Kakva drzava takva i izrada knjizica .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.