Nema osnova za zabranu korišćenja aplikacije Buzz

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saopštili su danas da ne postoji mogućnost zabrane primene telefonske aplikacije za socijalno umrežavanje učenika Buzz, povodom saznanja da je ta aplikacija zloupotrebljena u velikom broju škola.
U saopštenju Ministarstva prosvete navedeno je da, s obzirom da je cilj aplikacije komunikacija, ne postoji ni osnov za zabranu.
 
Navodi se da je analizom informacija koje se distribuiraju na ovoj mreži uočeno da neki od sadržaja mogu da se svrstaju pod dela ugrožavanja sigurnosti, rasne i druge diskriminacije, širenja superiornosti, podsticanja mržnje, izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, klevete, ugrožavanja sigurnosti i da ta dela na osnovu lične tužbe mogu biti predmet krivičnog gonjenja.
 
Ministarstvo je podsetilo učenike i roditelje da ne gube iz vida moguće posledice neprimerene komunikacije na Buzz-u, ali i na drugim društvenim mrežama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija