Povećan broj stipendista Fonda za mlade talente

Fond za mlade talente povećaće od ove godine broj stipendista na osnovnim studijama sa 800 na 850, odlučeno je danas na sednici Fonda.
Na sednici je doneta Odluka o raspisivanju Konkursa za stipendiranje najboljih studenata osnovnih i master studija za školsku 2016/17. godinu sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Srbija.
 
Broj stipendista na osnovnim studijama povećan je na inicijativu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.
 
Ukupno 1.250 studenata će dobijati stipendiju Fonda za mlade talente u iznosu do 30.000 dinara za period od 10 nastavnih meseci.
 
Program stipendiranja Fonda je redovna aktivnost Vlade Srbije kojom je do sada nagrađeno i stipendirano više od 20.000 učenika srednjih škola i studenata.
  • Lana

    13.12.2016 23:26
    Nekorektno
    Krajnje vreme je bilo da saopšte šta se dešava sa konkursom koji već uveliko kasni. Nije mi jasno zbog čega je povećan broj stipendija za osnovne a ne i za master studije, kada ionako duplo manje studenata mastera bude stipendirano - 400, naspram 800 koliko ih dobije stipendije na osnovnim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija