Overa zdravstvene knjižice markicom moguće još pola godine

Zaposlenima u firmama koje još nisu podnele zahteve za zamenu zdravstvenih knjižica, one će biti overena kao i dosad - markicom, kažu u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja.
Važiće najduže šest meseci, odnosno do onog datuma do kojeg je plaćeno osguranje, zaključno sa 30. junom 2017.
 
- Ukoliko su zdravstvene knjižice za zaposlene overene, recimo, do 31. decembra ove godine, poslodavac treba da podnese zahtev za izdavanje markica za overu. Dakle, firme koje još nisu podnele zahteve za izdavanje zdravstvenih kartica, a overa zdravstvene knjižice ističe, prvo podnose zahtev za markice, a potom i zahtev za zdravstvene kartice - navode u RFZO.
 
Kako objašnjavaju u Fondu, ovo nije moguće za one koji su već predali zahtev za nove kartice. U ovom slučaju se na zahtev poslodavca izdaje potvrda, koja važi do izdavanja kartice, najduže šest meseci.
 
Zahtev za zamenu knjižica do sada je predalo 4.961.875 od ukupno 6.846.998 zdravstveno osiguranih građana Srbije. Već sad je izvesno da neće svi koji su predali zahtev do kraja godine dobiti novu karticu.
 
U RFZO se pravdaju da su građani čekali poslednji momenat za zamenu, pa su stvorene gužve, kao i da Zavod za izradu novčanica mesečno može da izradi samo 350.000 zdravstvenih kartica.
 
Rok za podnošenje zahteva ističe 31. decembra.
  • Inspektor Višekruna

    23.12.2016 09:02
    Glupost na kvadrat
    Ako se knjizice i dalje overavaju, cemu nove?
  • Znam ih ko zlu paru

    23.12.2016 08:22
    Uplate su bile bitne
    "Pare smo pokupili, a sad natenane. Što više pacijente zadržimo, manje su liste čekanja, pa će biti čime da se hvalimo na roza televiziji."
  • Nebojša

    22.12.2016 23:45
    Idiotluk RFZO
    Najveći IDIOTLUK RFZO jeste produžavanje OVERE zdravstvene knjižice, gde umesto da se poašlje elktronski ili da oni automatski softverom prate uplate, ONI ZAHTEVAJU od poslodavaca da pošalje radnik na šalter RFZO i da čeka kao idiot sa spiskom, da izdiktira šalterskoj službenici i onda ona isčekira i ukuca novi datum i tako se produžava.
    Znači DŽABA VAM elektornska uprava i elektornske zdravstvene knjižice ako se ponovo stoji u redovima za OVERU. Sram vas bilo u RFZO.
    Nisam mogao da verujem da je ovo tačno i onda sam se i lično uverio. Bruka, a ovo niko ne spominje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.