Brnabić: Retorika o LGBT osobama u Skupštini Srbije nedopustiva

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da je nedopustiva i davno prevaziđena retorika o položaju LGBT osoba koja se čula u Skupštini Srbije.
"Duboko verujem da je retorika koju smo čuli daleko iza nas i da smo kao društvo odavno prevazišli podele po ovoj osnovi. Godinama unazad se borimo da ustanovimo sistem univerzalnih društvenih vrednosti koje garantuju jednaka prava i sigurnost svim građanima i građankama Srbije", navela je Ana Brnabić u pisanoj izjavi.
 
Ona je istakla da su ljudska prava neupitna, dodavši da su deo njenog resora pitanja ljudskih i manjinskih prava i da je zato njena odgovornost da u ime Vlade Srbije podseti da Ustav obavezuje da se štite prava svih građana i da se ta zaštita mora videti u svemu što se radi i govori. 
 
"Retorika, koju smo u Skupštini koja predstavlja sve naše građane čuli u petak, nedopustiva je. Dug put smo prešli da bi se ovo društvo izgradilo kao solidarno, inkluzivno i da bi u Srbiji bilo mesta za sve, da bismo danas dozvolili da se ovakve reči olako upotrebljavaju", kazala je Ana Brnabić. 
 
Prema njenim rečima, na početku 21. veka, kada je ljudsko društvo napravilo kvantni skok u tehnološkom smislu, Srbija se vraća na stvari koje bi odavno trebalo da su iza svih. "To ne prihvatam i sa tim se duboko ne slažem", kazala je Ana Brnabić. 
 
U petak je poslanica LSV Marinika Tepić pozvala poslanike da ne glasaju za izbor Danice Marinković za članicu Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na šta je šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović rekao da je glavna zamerka Danici Marinković što je udata i ima decu i što je to navedeno u njenoj biografiji. 
 
Martinović je potom čitao navode iz udžbenika koji su, kako je naveo, promovisali Bojan Pajtić i Marinika Tepić, i na sebi svojstven način se osvrtao na definicije i izvode istraživanja o homoseksualnosti. Poslanici su na to negodovali, a predsednica Skupštine Maja Gojković je dobacila poslaniku vladajuće stranke da je na sednici i Ana (Brnabić). Ministarka Brnabić u petak je u Skupštini prisustvovala raspravi o setu predloga zakona. Na konstataciju Tepićeve da je Martinović upravo time uvredio i ministarku, Gojkovićeva je poslanici isključila mikrofon i odredila pauzu.
  • Trans

    26.12.2016 23:42
    Ana pokaži im muda i najuri homofobnog klempu iz stranke.
  • ST

    26.12.2016 21:34
    Nemojte tako... `ANA JE TU`...
  • Lud od ljubavi

    26.12.2016 19:02
    Ana,
    obuci haljinu, kandiduj se na predsedničkim izborima i - imaš moj glas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.