Finansiranje RTS i RTV iz budžeta i od takse još dve godine

Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine finansiraće se u naredne dve godine i iz državnog budžeta i od takse, umesto još godinu dana kako je prvobitno bilo predloženo izmenama zakona.
To je predviđeno amandmanima na izmene zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koje je podnela poslanica DS Gordana Čomić, a koje je prihvatila vlada, te su postali sastavni deo predloženih zakona.
 
U današnjoj žustroj skupštinskoj raspravi polemisalo se o uređivačkoj politici RTS i opravdanosti plaćanja takse za javni servis.
 
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, odgovarajući na primedbe opozicije, rekao je da ne namerava da brani uređivačku politku javnog servisa ali i naveo da Srbija ima javni servis ne samo u pogledu forme nego i u pogledu sadržaja.
 
Gordana Čomić je navela da će, bez obzira šta ona mislila o uređivačkoj politici javnog servisa, braniti pravo da postoje javni servisi.
 
Većina poslanika opozicije kritkovala je uređivačku politiku RTS, a usprotivili su se i plaćanju takse.
  • Pokemon

    27.12.2016 23:50
    Ne zaboravimo da je i Pink na drzavnoj si*i zario zubice i ne pusta. Takozvani Premijerni kanal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.