Rok za zamenu zdravstvenih knjižica ističe večeras

Rok za podnošenje zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica istice večeras, ali u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje kažu da će se zahtevi primati i posle Nove godine.
U Ministarstvu zdravlja kažu da bez obzira da li je zamenjena knjižica ili ne, nikome neće biti uskraćena zdravstvena zaštita.
 
U RFZO ponavljaju da stare, papirne knjižice neće važiti od 1. januara 2017. godine, te da osiguranici mogu ostvariti pravo samo uz pomoć nove kartice zdravstvenog osiguranja. 
 
"Svi oni koji ne podsnesu zahtev do predviđenog roka, to mogu učiniti i posle Nove godine po uobičajenoj proceduri. Republički fond za zdravstveno osiguranje više neće overavati i izdavati stare obrasce zdravstvene legitimacije", rečeno je u RFZO. 
 
Do sada je zdravstvene knjižice zamenilo 5.487.053 od 6.800.000 osiguranika, a zahtevi će se i posle Nove godine podnositi kao i do sada direktno na šalterima RFZO-a, na šalterima pošte ili elektronski, putem E-uprave. 
 
Od dana podnošenja zahteva za zamenu zdravstvene knjižice do dobijanja nove čekalo se oko dva meseca.
 
Podsetimo da penzioneri u Novom Sadu mogu zdravstvene knjižice da zamene na 17 lokacija, o čemu više možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.