Vulin: Janković da podnese ostavku, kako iko da mu veruje

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da Saša Janković mora da podnese ostavku na mesto zaštitnika građana i da svojim zamenicima prepusti kontolu rada državnih organa.
On je, upitan kako komentariše to što je kancelarija Zaštitnika pokrenula postupak kontrole u slučaju pritvaranja dvojice policajaca optuženih za odavanje službene tajne time što su u medijima obelodanili svoje prisustvo na memorijalnom skupu u Srebrenici 2015, rekao da ne zna da li sada državne organe kontroliše zaštitnik građana Saša Janković ili predsednički kandidat koji se zove Saša Janković.
 
"Koja je sad uloga Saše Jankovića? Da li je on zaštitnik građana ili predsednički kandidat? Kako bilo ko može da ima poverenje u njegove naloge ili nalaze ukoliko je on predsednički kandidat", rekao je Vulin.
 
Prema njegovim rečima, niko neće verovati Jankovićevim nalazima jer to radi politički protivnik svojim političkim protivnicima.
 
List "Danas" preneo je da su službenici iz kancelarije Zaštitnika građana obavili 1. januara razgovor u zatvoru s policajcima Mladenom Trbovićem i Milanom Dumanovićem.
 
Zaštitnik građana reagovao je na poziv koji je upućen i preko društvenih mreža i zvaničnim putem - predstavkom advokata pritvorenih, kao i predstavnika Sindikata policije u okviru Sindikata "Sloga" Dragana Žebeljana.
 
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je 2. januara pritvor do 30 dana dvojici bivših i sadašnjih pripadnika MUP-a Srbije koji su prethodno saslušani zbog sumnje da su odali službenu tajnu koja se tiče njihovih aktivnosti u Potočarima.
 
Pritvor je određen zbog opasnosti da u nastavku procesa oni mogu da utiču na svedoke.
  • Čika

    05.01.2017 17:03
    On će reći
    Šta g. Janković mora da uradi? Da je sreće, Vulina bi uhapsili, a ne onu dvojicu. Zaslužio je to još u JUL-u, pre 25 godina. ON će nekom da govori šta mora da uradi...
  • Nizina

    05.01.2017 16:00
    Vuline
    Ako imaš muda izađite sami na izbore bez SNS pa da te vidim ulizico!
  • RIZBO

    05.01.2017 15:56
    SPRDNJA
    ko onomad kada sam ga sluašo u 24-ci, pa tovar po budali celo veče! A vid ga sad, ostao budala al zato on sad tovari i to celu Srbiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.