Bajatović, Spaskovski i Unković pod lupom Vlade Srbije zbog lažiranja rezultata

Direktori RTB Bor, Srbijagasa, Azotare, Petrohemije i MSK u obavezi su da na svakih deset dana dostavljaju izveštaje o poslovanju premijeru Aleksandru Vučiću i resornom ministru.
Po saznanjima "Blica", ovu obavezu uveo im je lično premijer, nakon što je otkrio da su poslovni bilansi tih preduzeća bili štimovani, zbog čega je Vlada imala pogrešnu sliku o stanju u ovim kompanijama. 
 
Kako bi se zaustavilo lažno prikazivanje poslovnih rezultata i da bi vlast imala potpunu kontrolu rada u ovim preduzećima, pre svega onu koja se odnosi na neopravdano trošenje novca, tri puta mesečno Dušan Bajatović - Srbijagas, Velimir Unković - Petrohemija, Miljan Đurović - Azotara, Mirko Latinović - MSK, i Blagoje Spaskovski - RTB Bor, moraju u pisanoj formi da Vučiću, ali i ministrima privrede i energetike Goranu Kneževiću i Aleksandru Antiću dostave izveštaje o poslovnim rezultatima.
 
Izvor "Blica" iz Nemanjine 11 kaže da nakon što su u oktobru uhvaćeni da lažno predstavljaju poslovne rezultate, sada više nikome ne pada na pamet da svoje neuspehe pretvore u uspehe i da u kabinet šalje pogrešne podatke.
 
"Više ne postoji mogućnost da se bilo koja stavka u poslovanju prikrije. Kontroliše se sve, od trošenja benzina i reprezentacije, do isplate potraživanja, ulaganja u opremu, naplate dugovanja. To se radi jer je premijer izgubio poverenje i ne želi više da bude nasamaren ni od Bajatovića, ni od Spaskovskog, ni od ostalih direktora, ali i da zbog njihovih šminkanja svojih neuspeha crveni pred MMF i drugim međunarodnim institucijama. Vlada sada ima kompletnu sliku o stanju u ovim kompanijama i svaku sumnjivu transakciju proverava. Uskoro bi trebalo da se vide i kompletni bilansi stanja u prošloj godini kada će biti jasno šta su uradili Bajatović, Spaskovski i ostali direktori za koje je uvedena dodatna kontrola rada. Izvesno je da će Vučić nakon povratka iz Indije pročešljati rad ne samo ovih direktora već svih u državnom sektoru", objašnjava izvor.
 
Ova saznanja indirektno su potvrđena i u kabinetu premijera, ali i u nadležnim ministarstvima.
 
"Poslovanje kompanija koje su u ingerenciji države se kontroliše na više načina. Postoje radne grupe koje su formirane za praćenje njihovog rada. Na tim sastancima koji se održavaju na deset dana analiziraju se i kontrolišu poslovni rezultati. Pored tih sastanaka, menadžmenti su u obavezi i da u pismenim izveštajima obaveštavaju Vladu o bilansu stanja u svojim kompanijama", kaže ministar privrede Goran Knežević.
  • Knjigovođa

    14.01.2017 09:28
    Komentar za ljude koji čitaju.
    Knjigovođa ovde..
    samo par reči za ljude koje interesuje.

    Sve i jedan jedini finansijski izveštaj u Srbiji je lažiran. I tako je već 25 godina unazad.

    Ako je AV sada to skontao ili je totalna neznalica ili je demagog bez granica. U svakom slučaju nije dobro po AV-a.
    Ali opet ostaje mogućnost da Blic spinuje.
  • Drug Crni

    14.01.2017 09:00
    Ne znam samo koji će političar da ih smeni, pošto su svi na platnom spisku dotičnih direktora!?
  • pera

    14.01.2017 08:35
    drug
    Znam da drug Bajatović sigurno neće otići...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija