Janković: Cilj im je da odustanem od kandidature

Zaštitnik građana i budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je da je cilj napada na njega da odustane od kandidature za predsednika Srbije.
"Jasno je da će me napadati oni koji smatraju da su vlasnici države, institucija, politike, sporta, medija, javnih preduzeća, biznisa, naših života i koji bi da im se niko drugačiji ne meša u posao", kazao je Janković za Blic od nedelje.
 
Odgovarajući na pitanje da li je razmišljao o ostavci na mesto ombudsmana kako bi preupredio "lavinu" napada koja je usledila najavom njegove kandidature za predsednika Srbije, Janković je rekao da nema nikakve "lavine već samo pipaka jedne iste glave i mnoštvo usta jednog istog uma, a jednoumlja u Srbiji ne sme da bude".
 
"Najbolje bih sigurno predupredio takvu vrstu napada kada se ne bih ni kandidovao (za predsednika). To im je cilj. I nikoga od nas neće napadati ako spustimo glave i ćuteći radimo šta nam se kaže", rekao je Janković.
 
Na pitanje koliko stoje primedbe da sa pozicije zaštitnika građana radi politički kampanju, Janković je rekao da "glasnogovornici" predsednika vlade Srbije svakodnevno vređaju i klevetaju svakoga ko mu nije po volji i da njemu ne treba politička kampanja da građani shvate da se tako "kako oni to čine ne vodi ni grupa navijača, a kamoli država".
 
"Upravo kao zaštitnik građana imam dužnost da reagujem na to, jer građani moraju da znaju da je to prava zloupotreba vlasti i da se ljidi mogu i moraju usprotiviti sili kako bi živeli dostojanstveno, bez straha", rekao je Janković.
 
On je ocenio da bi poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić "bez dileme" mogao da ga zameni na mestu zaštitnika građana.
 
"Prvi je uspostavio specijalizovanu nezavisnu kontrolnu instituciju, pomogao mi da uspostavim ovu, nebrojano puta dokazao i stručnost i upornost i hrabrost. Ono što sada radi na najvišem je nivou ne evropskom već svetskom nivou i nema tog posla u zaštiti ljudskih prava i organizaciji državne vlasti, pa ni ovog koji je na vrhu piramide zaštite prava građana koji on ne bi obavljao bez premca", kazao je Janković.
  • eh

    15.01.2017 14:31
    izgleda da imamo boljeg zaštitnika nego što imamo građane. ne interesuje me ko će mu raditi logistiku od mene ima glas i trebalo bi da ima podršku svakoga kome je dosta stranaka i ulizica.

  • drag i odan

    15.01.2017 14:08
    Dobro znate da od kanditature nećete odustati, po nikakvu cenu, jer ste se dugo borili za kandidaturu i praktično je isčekivali,....
  • Daxa

    15.01.2017 13:33
    Vuk
    Dakle, biblijski receno David protiv Golijata kada zelite beneficije ili " laku pobedu" najlakse ce ( u svojim mislima ) to ostvariti ako od sebe naprave zrtvu. Jedno obavestenje za "Vas" od Darvina narod je evoluirao .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.