Jeremić: Neću dozvoliti strancima da kupuju zemlju u Srbiji

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić izjavio je da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da se to zemljište ne daje u zakup bez adekvatne tenderske procedure.
"Kada budem predsednik neću dozvoliti da Arapi ili bilo koji drugi stranci dobijaju zemljište u zakup bez tendera", rekao je Jeremić u razgovoru sa meštanima bačvanskog sela Parage. 
 
On je ocenio i da nivo subvencija u poljoprivredi treba da bude podignut na nivo viši od današnjeg. Prema njegovim rečima, to je neophodno uraditi kako domaći poljoprivrednici ne bi bili u podređenom položaju u regionu ali i Evropskoj uniji gde se poljoprivreda tretira kao jedna od najzaštićenijih privrednih grana.
 
Jeremić je ukazao da je Srbija u prethodnih pet godina propustila da povuče 250 miliona evra bespovratnih sredstava iz evropskih fondova. "Jedini razlog zbog čega to nismo uradili je nekompetentnost državne administracije da se na organizovan način tim odvojenim i dostupnim sredstvima pristupi", istakao je Jeremić, navodi se u saopštenju.
 
On je naveo i da Srbija ima izuzetno dobre političke i ekonomske odnose sa Kinom, a izvoz poljoprivrednih proizvoda u tu zemlju je 20 miliona dolara dok Bugarska izvozi milijardu dolara godišnje, uglavnom poljoprivrednih proizvoda. "Ako Srbija izvozi 20 miliona dolara a Bugarska milijardu, a mi imamo bolje političke odnose tu očito nešto ne funkcioniše", rekao je Jeremić.
 
On se založio i za poništvanje Zakona o smanjenju penzija, iz 2014. godine.
  • goxns

    24.01.2017 10:06
    buahaha
    sundjer bob kockalone patriki i lignjoslav
  • Lala

    24.01.2017 10:02
    Mlad je i uči na tuđim Acinim greškama. On bar nije Seseljev isprdak i kulturan je, ne provocira vozom i sl, njega neće kamenovati u Potocarima.
  • pobeci odavde

    24.01.2017 09:55
    Pre izbora svi govore isto posle izbora svi rade isto .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.