Vlada osnovala novo radno telo, Krkobabić na čelu

Ministar bez portfelja Milan Krkobabić na čelu je novoosnovanog Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP-a.

Ovo telo osnovano je pre dve nedelje. Savet će, praktično, imati najvažniji zadatak u Srbiji, a to je da naša zemlja u prvih šest meseci ove godine ima najveću stopu rasta BDP-a od tri odsto. Pojedini stručnjaci smatraju da Krkobabić nije stručan da vodi to telo.

Profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić objašnjava da kada najveća stranka ima koalicione partnere, u ovom slučaju PUPS, od koga ima određen broj glasova, tada mora da uposli njihovog lidera.

"Tako se Krkobabić našao na mestu ministra bez portfelja, ali treba da dobije i neko zaduženje, što se sada desilo", kaže Savić za "Blic".

Prema njegovim rečima, problem je što je formirano neko telo da obavlja posao od koga u startu ne može da bude nikakve koristi.

"To treba da radi predsednik Vlade, jer je njegov osnovni posao da se stara da svim građanima bude bolje, odnosno da nam raste standard. Najsigurniji način za to je da se podiže BDP i zapošljavaju ljudi. Ako je to jedan od najvažnijih zadataka Vlade, zašto onda taj posao obavlja Krkobabić? On ni nema "fotelju", a treba da koordinira one koji je imaju. Šta onda treba da rade drugi ministri koji imaju jasna zaduženja", pita Savić. On dodaje da mu sve ovo liči na formiranje još jednog radnog tela koje će ostati na papiru, a neće imati nikakav efekat. 

I njegov kolega sa Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić smatra da Krkobabić nije dobro kadrovsko rešenje za posao podizanja privrednog rasta.

"Bilo bi prorodno da na čelu takvog saveta bude ministar privrede ili ministar finansija. Njihove aktivnosti su najviše povezane sa faktorima koji utiču na rast BDP-a", navodi on.

Inače, objašnjenje za imenovanje Krkobabića bilo je da se on dokazao na planu uspešnog vođenja JP "Pošta srbije", kojoj je za kratko vreme povećao profit nekoliko puta. Takođe, ideja je da to telo stalno funkcioniše i jednom nedeljno izveštava predsednika Vlade o svim aktivnostima i merama koje su naophodne za praćenje i povećanje rasta BDP-a.

  • Liman3

    26.01.2017 22:06
    Pa kad ce vise...
    Matora lopina kako ga vise nije sramota da krade i da li vazi zakon za njega da se odrekne penzije ako ima dodatnu platu i zasto on moze da obavlja surnaest funkcija i poslova a neko je na birou godinama a pametniji je i ima vise skole ako nista pre je diplomirao i zavrsio fakultet nego ovaj?!
  • Terješkova

    26.01.2017 19:29
    Dosta starkelja
    Gospode bože koliko ovaj ima godina?! Kad čujem ovo prezime kosa mi se digne na glavi!!
  • penzionerka

    26.01.2017 12:04
    Znači opet spremaju nešto protiv nas penzionera. Ovog uvek isture u prvi plan kada nam rade o glavi, da bi maskirao celu stvar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.