EPS trošio enormne pare na putovanja od Novog Sada do Beograda?

Zbog zloupotrebe naloga za službena putovanja i naplate dnevnica, "EPS Distribucija" probila je još u oktobru za čak 67 odsto budžet planiran za te namene za celu 2016. godinu, tvrde iz Sindikata radnika EPS-a.

Kako piše "Blic", tako pokazuje računica Sindikata, koji je zatražio od Nadzornog odbora da preispita uzroke za enormno trošenje para za službena putovanja, kao i objašnjenje razloga za uvođenje pismene izjave o odricanju zaposlenih od dnevnica, koju je potpisao direktor Bojan Atlagić.

Pored toga, od njega su tražili i da na uvid da sve službene naloge po kojima su isplaćene dnevnice, a pošto je on to odbio, sindikalci su napustili sednicu uz optužbe da je on umešan u rasipanje para.

Izvor "Blica" iz EPS Distribucije tvrdi da je razlog za ovakvo prekoračenje to što je jedan broj zaposlenih naplaćivao kao troškove službenog putovanja svakodnevni dolazak na posao iz Novog Sada i drugih delova Vojvodine u Beograd  ,   iako na to nemaju pravo.

"Ovaj izum je zaživeo od jula prošle godine, sa novim rukovodstvom koje je uglavnom iz Vojvodine i putuje svakodnevno. Oni su mislili kako da pored svojih plata dodatno zarade još od 40.000 do 60.000 dinara i to uz pomoć putnih naloga koji su pisani za svakodnevna putovanja od Novog Sada ili drugih gradova do Beograda na osnovu kojih su dobijali dnevnice. Neki su naplaćivali i gorivo za automobile, mada im je za dolazak do radnog mesta obezbeđen i plaćen prevoz", kaže sagovornik.

Kako navodi izvor "Blica", kada su sindikati to otkrili, direktor Bojan Atlagić je propisao uputstvo o restriktivnom odobravanju službenih putovanja kojima je tražio da se zaposleni pismeno odriču isplate dnevnica.

"To je protivzakonito, a smišljeno je kao način da se zataška cela afera, i da se izađe iz lavirinta, u koji su umešani i neki bliski saradnici sadašnjeg direktora", dodaje isti izvor beogradskog lista.

Njegovu priču potvrđuje i predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević.

"Ovo je naviđeni skandal, do kraja oktobra je iz fonda za službena putovanja "EPS Distibucija" ispalatila 167 odsto novca predviđenog za dnevnice u 2016. Samo u jednom danu po osnovu naloga za službeno putovanje, za jedan seminar i kotizacije isplaćeno je 750.000 dinara. To je nečuveno i tražio sam od Atlagića da Nadzornom odboru dostavi svu dokumentaciju o službenim putovanjima, ali on je to odbio i ja sam napustio sednicu NO. Oko ovoga će i policija imati posla jer je reč o krivičnom delu. Nemaju pravo pojedinci koji putuju iz Vojvodine, da naplaćuju dnevnice  pošto im je obezbeđen i plaćen prevoz. Pored roga sindikat je tražio i da se objasni s kojim pravom je Atlagić tražio da se zaposleni pismeno izjašnjavaju o odricanju od dnevnica, što je protivzakonito. Drugim rečima, on je smislio kako da se šteta od bezobrazluka i kriminala pojedinaca prevali na leđa nedužnih radnika EDB", kaže Đorđević za "Blic".

S druge strane, u EPS Distribuciji sve negiraju.

"Navedenim licima poslodavac je organizovao sopstveni prevoz i nisu im isplaćene dnevnice, gorivo i putni troškovi. A stavke za službena putovanja su u okvirima planske pozicije i nije probijen fond", stoji u odgovoru Sektora za pravne poslove i ljudske resurse ODS EPS Distribucija.

  • Nameštaljka

    02.02.2017 13:27
    Intel insade
    Pa jeste li potrošili te pare ili niste?
  • D.

    02.02.2017 13:01
    Slusaj ovamo, bando botovska! Ne pokusavajte da zamazete sebi oci i usi nekim laznim podelama i sukobima,izmedju nas pokradenih i obespravljenih. Svi smo jedno! Sada vam vojvodjanski direktor odgovara, a sutra ne postoji nikakva Vojvodina, po potrebi? Ne, ovde postoji samo jedna podela, kriminalci/lopovi i obicni gradjani. Kada shvatite da ste u onoj drugoj grupi, bice vam vec kasno. A nama oci necete zamazati. Vas kadar je sposoban jedino da krade. Gadite nam se.
  • Baka

    02.02.2017 12:54
    @deka
    deka je sve objasnio i to važi za bukvalno sve segmente našeg društva.Jednom rečju KATASTROFA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.