Saša Janković podneo ostavku i najavio kandidaturu za predsednika

Dosadašnji zaštitnik građana Saša Janković rekao je da je podneo ostavku na funkciju ombudsmana i da je odlučio da se kandiduje za predsednika Srbije.
"Odlučio sam da se kandidujem da bih vratio smisao instituciji predsednika i da bih bio garant da će ona biti u funkciji građana a ne jednog čoveka", rekao je Janković.
 
Janković je dodao da ga je do sada podržalo osam stranka i pokreta i da očekuje pobedu na predsedničkim izborima. Na pitanje da li očekuje podršku i nekih drugih stranaka i pojedinaca, Janković je rekao da očekuje podršku svih ljudi koji su usvojili sistem vrednosti poštovanja Ustavom garantovanih ljudskih prava, za koji se i on zalaže.
 
Janković je pozvao građane da izađu na predsedničke izbore i ocenio da je njihovo učešće veoma značajno kako bi institucije ponovo obavljale svoju funkciju. "Građani, izađite, vaša je država. Borite se da je vratite", rekao je Janković.
 
Odgovarajući na pitanje da li bi bio spreman da podrži Vuka Jeremića ako ne uđe u drugi krug izbora, Janković je rekao da se svako kandiduje da bi pobedio i da će o tome govoriti kada dođe vreme. Janković je rekao da smatra da Jeremić svakako pripada grupi opozicionih kandidata ali da bi mu, kada bi smatrao da su toliko politički slični, podršku pružio već sada.
 
Govoreći o svom dosadašnjem radu, Janković je rekao da je ponosan na hiljada rešenih slučajeva ali i na to što je pokazao da institucije mogu da zasluže poverenje građana i da institucije "mogu i da se grade" a ne samo da se ruše.
 
Janković je rekao da je odredio svog zamenika Miloša Jankovića da obavlja tu funkciju, dok skupština ne izabere novog ombudsmana, a da su u toj instituciji ostale da rade i stručne službe. Takođe je potvrdno odgovorio na pitanje da li bi poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić bio pogodan za funkciju novog zaštitnika građana.
  • pff

    07.02.2017 15:57
    Ma kakav Jeremić, samo bi nam on falio. Jako lose formulisane izjave Saša. Već druga po redu. Kome se pravdate i zašto? To jako odbija ljude. Jako je tanka granica između pragmatičnosti i beskičmenjaštva. Konsultujte se sa nekim psihologom, stručnjakom za pr. Pričajte o sebi, o svojim planovima, a ne o protivkandidatima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija