Bivši poslanici "Dosta je bilo" osnivaju novu organizaciju

Troje bivših poslanika Pokreta "Dosta je bilo" danas je najavilo da će osnovati novu organizaciju, i saopštilo da ne žele da otkriju koga će podržati na narednim izborima, ali da to sigurno neće biti kandidat vlasti.
Sada samostalni poslanik Jovan Jovanović rekao je da će se buduća organizacija zalagati za "izvorne principe i načela" Pokreta "Dosta je bilo" - demokratiju, transparentnost, vladavinu prava i borbu protiv partokratije.
 
Bivše poslanice DJB Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović istakle su da su se na izlazak iz tog pokreta i na osnivanje nove organizacije odlučili jer se ne slažu s načinom na koji rukovodstvo DJB želi da postigne ciljeve i jer kalkuliše i odugovlači odluku o predsedničkom kandidatu.
 
Na pitanje zašto oni danas ne mogu da kažu koga će podržati, Jovanović je rekao da o tome žele da razgovaraju sa svima koji ih podržavaju, bivšim članovima DJB, od kojih su neki prisustvovali konferenciji, kao i da će odluka biti doneta na osnovu vrednosti kandidata, a ne na osnovu kalkulacija. On je istakao i da nisu dobili nikakav novac da bi napustili DJB i da bi podržali nekog od predsedničkih kandidata, i odbacio tvrdnje lidera DJB Saše Radulovića da je neko "zarad jedne kampanje" rovario po Pokretu.
 
"Rukovodstvo DJB svako drugačije mišljenje vidi kao rovarenje i trovanje što je besmisleno", rekla je poslanica Aleksandra Čabraja.
 
Poslanici su najavili da će u Skupštini Srbije za sada nastupati samostalno, odnosno da neće biti deo ni jedne poslaničke grupe.
  • samo gledam

    24.02.2017 15:43
    Ovo je zametak buduće Jankovićeve stranke?
    Šta ako je prijava za onaj pištolj oDBačena zbog ...
  • Limanac

    24.02.2017 15:18
    I kolika je bila tarifa?
    Jeste li dobili evriće ili samo neki poslić?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija