Članovima RIK-a mesečna naknada 75.000 dinara

Članovi Republičke izborne komisije za rad na sprovođenju izbora za predsednika Srbije mesečno će dobijati naknadu od 75.000 dinara
Članovi Republičke izborne komisije za rad na sprovođenju izbora za predsednika Srbije mesečno će dobijati naknadu od 75.000 dinara, a ona će za predsednika i sekretara RIK biti veća za 30 odsto.
 
To je predviđeno odlukom o nakanadama i drugim troškovima vezanim za rad RIK na sprovođenju predsedničkih izbora, koja važi do okončanja svih izbornih radnji.
 
Zaposlenima u skupštinskoj službi visinu naknade utvrdiće sekretar RIK-a. Mesečni računi za korišćenje mobilnog telefona predsednika RIK-a, njegovog zamenika, sekretara RIK-a i njegovog zamenika biće izmireni iz sredstava RIK-a u iznosu od 4.500 dinara, a za članove i zamenike članova u iznosu od 4.000 dinara mesečno.
 
RIK je odredila nakandu od 5.000 dinara za zakup prostorije za biračko mesto.
 
U istom iznosu određena je nakanada za nabavku kancelarijskog materijala i goriva za prevoz izbornog materijala, po biračkom mestu. Za biračka mesta u inostranstvu, za te namene opredeljeno je 30 evra po biračkom mestu.
 
Koordinatoru radnog tela za rad na poslovima za sprovođenje izbora za predsednika Srbije utvrđena je jednokratna nakanada u iznosu od 25.000 dinara, a članu radnog tela 15.000 dinara.
 
Predsednici biračkih odbora i njihovi zamenici dobiće po 2.500 dinara, a članovi biračkih odbora i njihovi zamenici 1.500 dinara. Predsednicima biračkih odbora u inostranstvu i njihovim zamenicima pripada nakanada u iznosu od 20 evra, a članovima i njihovim zamenicima po 15 evra.
 
Novina je da će na sajtu RIK-a biti objavljena i polna struktura članova biračkih odbora koji će biti vidno obeleženi. Novina je i da će džakovi sa glasačkim listićima, umesto kanapom, biti zatvoreni posebnim sigurnosnim zatvornicima sa kodom. Republička izborna komisija pokrenula je postupak javne nabavke za UV lampe za sprovođenje izbora za predsednika Srbije, u iznosu od pet miliona dinara.
  • Konsterniran

    03.03.2017 19:08
    Nagrađivanje od Njega
    Vreme je da neko demantuje, ako sme, činjenicu da je za prošle parlamentarne izbore predsednik RIK nagrađen sa preko 3,600.000 srpskih dinara. Preko 30.000 evra.
    A verovatno ni ostali članovi nisu mnogo zaostajali.
    Sve to je izvršeno na lični zahtev Aleksandra Vučića, zbog izuzetnih zalaganja i napora.
    Pitam se, kome je sve to i zašto bilo potrebno, po prvi put u istoriji izbora na ovim prostorima,
    u bilo kojoj državi???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija