Gojković: Skandalozno ponašanje radikala i Dveri

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković okarakterisala je ponašanje pojedinih poslanika tokom govora visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini kao skandalozno.
Gojković je objasnila da na skandiranja nije reagovala jer tako dogovorila sa Mogerini. Gojković je TV Pink rekla da jučerašnje ponašanje pojedinih poslanika u Skupštini nije bilo u skladu sa tradicijom srpskog naroda, koji je uvek gostoprimljiv. Kako je istakla, pre obraćanja Mogerinijeve dogovor je bio da predsednica Skupštine ne reaguje na takvo ponašanje.
 
"Ja sam pre toga imala razgovor sa Federikom Mogerini i dogovorile smo se da ja ne reagujem. Ona je bila dugogodišnji poslanik parlamenta Italije i rekla mi je da je navikla na takva ponašanja, ometanja, da svako ima pravo da iskaže mišljenje, bez obzira na to što je način neprimeren", rekla je Gojković. Dodala je da bi njeni pokušaji da umiri situaciju, samo pogoršali ometanja i prekidanja govornice.
 
Gojković smatra da je najvažnije da je visoka predstavnica EU poslala poruke ohrabrenja i podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji. 
 
"Takvo ponašanje, pre svega prema jednoj dami, 20 minuta vikanja, skandiranja, a pritom da ambasadori Rusije i Kine dođu i slušaju njen govor, bilo je neprimereno", ocenila je Gojković i dodala da su poslanici SRS i poslanici pokreta Dveri pokazali jednu ružnu sliku.
 
Gojković je rekla da je zakazala sednicu u skladu sa Ustavom i zakonom za 1. mart, da je skupština počela sa radom, ali i da se na konsultacijama već videlo da od "suštinskog rada i sprovođenja nadležnosti parlamenta neće biti ništa", kao i da su opozicioni poslanici već nagovestili kako će izgledati sednica. 
  • miki

    04.03.2017 21:25
    Dušica naša Novosadska, naš pokvareni semaforu, evo poljubac :*
  • ha

    04.03.2017 18:33
    Budimo srecni sto je nije Nasamaja docekala sa spagetama bolonjeze na glavi umesto frizure. Da ispostuje, kao sto inace ume...
  • pedja

    04.03.2017 17:32
    " ..da jučerašnje ponašanje pojedinih poslanika u Skupštini nije bilo u skladu sa tradicijom srpskog naroda, koji je uvek gostoprimljiv. .."

    U to su se posebno uverili roditelji Brisa Tatona .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.